EUEurópa

Uniós támogatás: félmilliárd forintos turisztikai fejlesztések kezdődnek négy Duna menti településen

rtl.hurtl.hu

2024. május 17. 8:58

Fejlődhet a bakancsos, kerékpáros és szakrális turizmus.

Félmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergom megyében, négy Duna menti településen: Lábatlanon, Péliföldszentkereszten, Piliscséven és Tokodon – közölte a megyei közgyűlés elnöke az MTI-vel

  • Lábatlanon két lombkoronaházat alakítanak ki az emlősök élővilágának bemutatására, illetve természettudományos kísérleti foglalkozások, interaktív élményórák megtartására. Készül egy 4D-s mozi is, amely a környezettudatosság fejlesztéséhez kínál élményalapú, modern attrakciót.
  • A péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház meglévő látogatóközpontjának szolgáltatásaihoz kapcsolódva egy különleges, sas formájú sziklamászó tornyot építenek.
  • Piliscséven egy régi présház épülete újul meg, amely ökoturisztikai találkozópontként funkcionál majd, a természetjárók új generációjának kinevelése érdekében.
  • Tokodon ökoturisztikai találkozópontot alakítanak ki, ahonnan indulva három különböző tanösvény járható be.

A fenti települések fejlesztései a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg.

Komárom-Esztergom megye a TOP keretében 3,5 milliárd forintot használt fel 12 projekt megvalósítására, a TOP Plusz programban pedig további 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre a turizmus fejlesztésére.

Nyitókép: A Gerecse hegység Péliföldszentkereszt közelében 2020. június 7-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

#Európa#duna#Komárom-Esztergom megye#turisztika#eu#brüsszel

Címlapról ajánljuk