Európa
Európa2024. május 11. 12:47
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Csehország kedvencét, íme a bramboráky, azaz a cseh tócsni.
A burgonya a káposzta mellett a cseh konyha kedvenc körete. A nálunk tócsniként ismert burgonyalepényt szívesen fogyasztják a kocsmákban sörkorcsolyaként is.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g sima liszt
- 2 db tojás
- 100 ml tej
- 2 evőkanál majoránna
- kb. 250 g zsiradék
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése
- A burgonyát meghámozzuk, reszelőn durvára reszeljük, majd megnyomkodjuk, hogy a felesleges vizet és keményítőt eltávolítsuk.
- Adjuk hozzá a tojásokat, sót, borsot, reszelt fokhagymát, majoránnát, lisztet és tejet. Alaposan keverjük össze, míg tésztává nem áll össze.
- Olvasszuk meg a zsírt egy serpenyőben, majd egy merőkanál segítségével öntsük a burgonyatésztát a serpenyőbe, és terítsük el a teljes serpenyőben. Addig süssük, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül. A felesleges zsiradékot papírtörlőn lecsepegtetjük.
- Tejföllel, resztelt sajttal tálaljuk.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem