EUEurópa

„A legvadabb kilépő” – Szájer József bekerült a legemlékezetesebb EP-képviselők közé

rtl.hurtl.hu

2024. április 22. 11:49

A Politico összeszedte azokat az EP-képviselőket, akik a mostani ciklusban valami kiemelkedőt alkottak – akár jó, akár rossz értelemben.

Szájer József is bekerült a mostani ciklus legemlékezetesebb európai parlamenti képviselői közé a Politico listáján – írja a hvg.hu.

A brüsszeli lap által összeállított tablón azok a politikusok kaptak helyet, akik akár jó, akár rossz értelemben, de valami kiemelkedőt alkottak a 2019 és 2024 közötti ciklusban. A lista élére a vesztegetési botrányba keveredett görög szocialista Eva Kaili került, aki társaival együtt kenőpénzért lobbizhatott Katarnak, de a „díjazottak” között volt a szélsőjobboldali Ioannis Lagos is, aki ciklusának nagyjából felét Görögországban töltötte börtönben.

Szájer József a csapatban a „legvadabb kilépő” címét kapta meg. A Politico gyűjtése szerint a ciklus folyamán 162 törvényhozó hagyta ott az európai parlamentet, de a fideszes politikus távozása bizonyult a legemlékezetesebbnek.

Szájer József azután volt kénytelen visszavonulni a politikai élettől, hogy 2020 december elején kiderült, hogy a járványügyi szabályok megsértésével rendezett meleg szexbulin vett részt Brüsszelben. A Fidesz EP-képviselője az ablakon át, egy ereszcsatornán lemászva menekült a bulit feloszlató rendőrök elől, hátizsákjában drogokat is találtak.


„Nagyon egyszerű felismerni, amikor megérkezel, meztelen férfiak szexelnek a lakásban” – négy éve így nyilatkozott egy belga lapnak a szexparti szervezője. A szervező szerint, mivel nagyjából mindenki meztelen volt, nem is várhatták el a rendőrök, hogy a résztvevők rögtön igazolják magukat. Azt mondta, a magyar politikust nem ismerte, valaki más hívta meg, de a buli elején Szájer bemutatkozott neki.


Tavaly nyáron Tusnádfürdőn egyébként vezető fideszes politikusok arról beszéltek: ha Szájer József szeretné, akkor bármikor visszatérhetne a pártba, mert már „megbűnhődött” az ereszcsatornás botrányáért.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Európa#szájer józsef#európai parlament#európai parlamenti választás 2024#ep-képviselő#Politico

Címlapról ajánljuk