EUEurópa

Nigel Farage: Donald Trump annyira utálja az EU-t, hogy hozzá képest én eurofilnek tűnök

rtl.hurtl.hu

2024. április 16. 17:55

Nigel Farage, a brexit atyja szerint Donald Trump vissza fog térni a Fehér Házba, erről Orbán Viktorék rendezvényén értekezett. 

A Politico cikke szerint Nigel Farage brit jobboldali politikus arról beszélt Orbán Viktorék brüsszeli rendezvényén, hogy miről volt szó, amikor Donald Trump amerikai elnökjelölttel találkozott. Az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséért sikeresen küzdő politikus azt mondta, soha nem ismétli meg, hogy ő és az egykori amerikai elnök négyszemközt mit mondtak,

de úgy gondolom, hogy vannak olyan pillanatok, amikor Trump mellett eurofilnek tűnök, ha azt vesszük, hogy ő mit gondol a brüsszeli struktúrákról.

Orbán Viktorék NatCon nevű eseményén Farage azt jósolta félig-meddig Trumpot imitálva, hogy a volt elnök a novemberi amerikai választások után visszatér a Fehér Házba. Ez pedig szerinte nagyszerű lesz. A brit politikusról az a hír járja, hogy fontolgatja visszatérését az országos politikába, beszédében amellett érvelt, hogy Donald Trumpnak igaza van Kínával kapcsolatban, és dicsérte közel-keleti politikáját.

Ahogy korábban bemutattuk, megjelent a rendőrség kedd délelőtt a második brüsszeli Nemzeti Konzervativizmus Konferencia új helyszínén, és felkérték a rendezőket, hogy állítsák le a rendezvényt. A részben a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett, populista, szélsőjobbos fellépőkkel meghirdetett, euroszkeptikus, nemzeti konzervatív, kereszténynacionalista konferencia ellen az Antifasiszta Koordináció és az Emberi Jogi Liga indított harcot. Nigel Farage korábban, 13 óra körül hagyta el az épületet, aminek elkordonozott bejáratát ekkor már körülbelül húsz rendőr állta el. 

Nyitókép: Nigel Farage beszédet mond a Nemzeti konzervativizmus című konferencián Brüsszelben, 2024. április 16-án. – Fotó:  REUTERS/Yves Herman

#Európa#MCC#nigel farage#brexit#donald trump

Címlapról ajánljuk