EUEurópa

EP-választás: három fideszes képviselő is lemaradhat a kormánypárti listáról

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 18:16

A Politico értesülései szerint Bocskor Andrea, Hidvéghi Balázs és Tóth Edina sem lesz rajta a Fidesz-KDNP EP-listáján, amelyről a héten rántják le a leplet.

Három fideszes EP-képviselő is búcsúzhat Brüsszeltől, írja a Telex.hu a Politico alapján. A brüsszeli lap értesülései szerint a héten mutatják be a Fidesz-KDNP EP-listáját, amelyről három jelenlegi képviselőjük is lemarad: Bocskor Andrea, Hidvéghi Balázs és Tóth Edina.

Mint írják, Hidvéghi Balázs korábban a Fidesz országgyűlési képviselője, a Magyar Nemzeti Bank szóvivője, helyettes államtitkár és a párt kommunikációs igazgatója volt. A 2019-es választáson a kormánypárti lista 12. helyéről jutott mandátumhoz, pár hete viszont bejelentette: a Fidesz főpolgármester-jelöltjének, Szentkirályi Alexandrának lesz a kampányfőnöke.

Bocskor Andrea kárpátaljai képviselő tíz év után távozhat az Európai Parlamentből, a legutóbbi választáson a lista 10. helyén szerepelt. Bocskor emlékezetes pillanata volt, amikor szokatlanul keményen ítélte el az Ukrajna elleni orosz agressziót az EP tavalyi ülésén. Tóth Edina korábban a Fidelitas országos alelnöke volt, később Szájer József külpolitikai tanácsadója és sajtótitkára lett, majd az Európai Néppárt képviselőcsoportjának politikai tanácsadójaként dolgozott. A lap emlékeztet: 

Tóth húsz éve minden EP-választáson rajta volt a Fidesz listáján.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetőjét nemrég az RTL Híradó kérdezte Magyar Péter hangfelvételéről:


Nyitókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Európa#ep-választás#európai parlamenti választás 2024#hidvéghi balázs#Bocskor Andrea#fidesz-kdnp#fidesz#lista#Politico

Címlapról ajánljuk