EUEurópa

Indítanák az EP-választáson az antifa-per magyar börtönben ülő olasz vádlottját

rtl.hurtl.hu

2024. március 28. 19:23

Az olasz Demokrata Pártnál felmerült, hogy elindítják az EP-választáson az antifa-per vádlottját, a Magyarországon bebörtönzött Ilaria Salist.

A jelenleg ellenzékben lévő balközép olasz Demokrata Pártnál felmerült, hogy elindítják az európai parlamenti választáson az antifa-támadások fő vádlottját, a Magyarországon bebörtönzött Ilaria Salist – írja az olasz La Repubblica értesülései alapján a 24.hu.

A 39 éves milánói tanárnőt azzal gyanúsítják, hogy részt vett a tavaly februári budapesti antifa támadásokban. Mint megírtuk, az ügyében csütörtökön tartott meghallgatást a bíróság, ahol ügyvédje a letartóztatásának megszüntetését kérte. Arra kért engedélyt, hogy Salis Olaszországba mehessen európai bűnügyi felügyelet alatt, vagy ha nem, akkor óvadék ellenében legalább kijöhessen a börtönből. A bíró azonban elutasította az indítványt, így a nő magyar börtönben marad. A lap emlékeztet, Salis fogvatartása ellen már korábban is kifogással éltek az olasz politikai elit különböző szereplői. 

Elfogadhatatlan, hogy egy olasz állampolgárral így bánjanak Magyarországon. Giorgia Meloninak igazi hazafiként kell viselkednie, és meg kell értetnie Orbán Viktorral, hogy Magyarország vagy tiszteletben tartja a jogállamiságot vagy az olaszok adójából egyetlen euró sem kerül Budapestre

– üzent az X-en Matteo Renzi volt olasz miniszterelnök a jelenlegi kormányfőnek. 

Salis ügye Olaszországban közfelháborodást váltott ki, és nemzetközi diplomáciai feszültséget okozott. A témával foglalkozott az RTL Híradója is:


Nyitókép: RTL Híradó

#Európa#antifa-per#európai parlamenti választás 2024#ep-választás#ilaria salis

Címlapról ajánljuk