EUEurópa

Három nagy pornóoldal is beperelte az Európai Bizottságot

rtl.hurtl.hu

2024. március 7. 14:09

A Pornhub és az Xvideos is vitatja, hogy ők nagy online oldalak lennének és más szabályok vonatkoznának rájuk az EU-ban.

A Pornhub, az XVideos és a Stripchat is pert kezdeményezett az Európai Bizottság ellen – írja a Politico.

Az EU a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályában külön követelményeket állított fel a nagy online oldalaknak, amelyeknek legalább 45 millió uniós felhasználója van. Az Európai Bizottság ebbe a kategóriába a sorolta a fenti három oldalt, és december 20. után négy hónapot kaptak arra, hogy megfeleljenek a szigorúbb szabályoknak.

A nagy oldalaktól az EU elvárja az illegális és káros tartalmak elleni kiemelt küzdelmet, az ő esetükben a kiskorúak webhelyükhöz való hozzáférését megakadályozó mechanizmusok alkalmazását is. Az új uniós törvény megsértése akár a vállalat globális forgalmának 6 százalékáig terjedő bírságot vonhat maga után.

A Pornhub azonban vitatja, hogy nagy online platform lennének. a cég és az Xvideos is azt kérte a bíróságtól, hogy függessze fel a szabályt, amely előírja, hogy készítsenek részletes és nyilvános felületet a náluk futó hirdetésekről.

A Stripchat is eljárást indított az Európai Bizottság ellen, de egyelőre nem világos, hogy melyik uniós jogszabállyal nem ért egyet.

A kifogásokat a Pornhub és az Xvideos esetében március 1-jén, a Stripchat esetében pedig február 29-én nyújtották be a luxembourgi EU Törvényszékhez.

Nyitókép:  Getty Images/Ethan Miller

#Európa#pornhub#xvideos#stripchat#per#európai unió#eljárás#bíróság

Címlapról ajánljuk