EUEurópa

Egyelőre nem tervez az EU szankciókat a Putyinnal interjúzó Tucker Carlson ellen

rtl.hurtl.hu

2024. február 8. 17:31

Akár még köszönetet is mondanának érte, ha az orosz elnök elismeri benne, hogy kudarcot vallott.

Az Európai Unió nem tervezi, hogy szankciókkal sújtja Tucker Carlson amerikai szélsőjobboldali szakértőt, amiért interjút készített Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – mondta Peter Stano, az EU-bizottság külügyi szóvivője csütörtökön Brüsszelben.

A Politico cikke szerint a szóvivő azonban azt is hozzátette, hogy az EU szankcionálhatja azokat a „propagandistákat”, akik „bizonyítottan” manipulálják az információkat, hogy „aláássák Ukrajna szuverenitását és területi integritását, és elősegítsék Putyin illegális és brutális agresszióját”.

Ha a tagországok szankcionálni akarják Carlsont (vagy bárki mást), bármikor előterjeszthetnek egy javaslatot, és ha a 27 tagállam közül mindenki egyetért, akkor a határozatot elfogadják – mondta Stano.

Tucker Carlson jobboldali, gyakran konteókban utazó amerikai tévés jelenleg Moszkvában van, hogy interjút készítsen Vlagyimir Putyin elnökkel.

Az Európai Bizottság szóvivője egyébként úgy látja, hogy túlértékelik az interjú jelentőségét, mert mindenki ismeri az orosz elnök kijelentéseinek előzményeit. Úgy látja, az egyetlen meglepetés az lenne, ha Putyin elkezdene sírni, azt mondaná, hogy mindenben kudarcot vallott, és bocsánatot kérne az ukrán néptől.

Akkor megköszönnénk Carlson úrnak, hogy elkészítette ezt az interjút

– tette hozzá.

Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

#Európa#Tucker Carlson#interjú#vlagyimir putyin#európai unió#szankció

Címlapról ajánljuk