EU-s támogatással javult a járóbeteg-szakellátás CsongrádbanMakón és Hódmezővásárhelyen kilenc szakterületen javult a járóbeteg-szakellátás színvonala az uniós támogatásnak köszönhetően
EUEurópa

Uniós támogatással lettek jobbak a járóbeteg-szakellátás feltételei Csongrád megyében

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 18. 19:35

Makón és Hódmezővásárhelyen kilenc szakterületen javult a járóbeteg-szakellátás színvonala az uniós támogatással megvalósult projektnek köszönhetően.

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítették a járóbeteg-szakrendelést a makói és hódmezővásárhelyi kórházban, ezzel több mint 100 ezer ember egészségügyi ellátásának feltételei javultak. Erről a Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ tájékoztatta az MTI-t.

A makói és a hódmezővásárhelyi kórházakban kilenc szakterületen – gasztroenterológia, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, sebészet, szemészet, radiológia, nőgyógyászat, fizikoterápia és aneszteziológia – javult a járóbeteg-szakellátás színvonala annak a mintegy 150 orvosi eszköznek köszönhetően, melyeket a projekt részeként vásároltak.

A beruházás részeként megújult a makói tagkórház járóbeteg-szakrendelőjének szinte teljes épülete is.

 A munkálatok csaknem 1300 négyzetmétert érintettek. Teljeskörűen felújították a földszinti sebészeti egységét. A további rendelők új burkolatot kaptak, kicserélték a belső nyílászárókat, mosható falfelületeket alakítottak ki. Kijavították a vizesblokkokat, korszerűsítették az elektromos hálózatot, energiatakarékosra cserélték a világítótesteket és új belső telefonos és informatikai hálózatot alakítottak ki. Cserélték, illetve felújították a rendelők és várók bútorzatát is.

A hódmezővásárhelyi tagkórház csaknem 56 ezer lakos számára nyújt aktív- és krónikusfekvőbeteg-ellátást, és járóbeteg-szakellátást biztosít térségi és megyei szinten. A makói tagkórház a város és a környező 16 település 45 ezres lakosságának járó- és fekvőbeteg-ellátását szolgálja.

Nyitókép: A járóbeteg-ellátásnak helyet adó épület a hódmezővásárhelyi kórházban 2018. március 24-én – Fotó: Rosta Tibor / MTI

#Európa#csongrád megye#makó#hódmezővásárhely#egészségügy#kórház#járóbeteg-ellátás

Címlapról ajánljuk