EUEurópa

Két orosz állami komikus megtrollkodta az olasz miniszterelnököt, tanácsadója vitte el a balhét

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 17:59

Lemondott Giorgia Meloni diplomáciai főtanácsadója, miután az olasz miniszterelnököt telefonon átverték az orosz államhoz köthető komikusok.

 

Lemondott Giorgia Meloni diplomáciai főtanácsadója, miután a héten az olasz miniszterelnökkel telefonbetyárkodtak az orosz állam komikusai – tudatta a Reuters.

Mint arról beszámoltunk, a napokban Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt két, az orosz államhoz közelálló komikus hívta fel, és jól átverték azzal, ahogy egyikük az Afrikai Unió Bizottsága elnökének adta ki magát. Meloni a beszélgetés során elmondta, hogy az orosz-ukrán háborúban mindkét fél elfáradt, de arról is beszéltek, hogy az ukrán ellentámadás nem hozta meg az áttörést, így ha nem lesz egyéb megoldás, akkor a konfliktus évekig elhúzódhat, a sikeres trollkodást a miniszterelnök hivatala is megerősítette. 

Ezt az ügyet nem kezeltük jól, sajnáljuk. (Francesco) Talo vállalta a felelősséget 

– kommentálta a történteket az olasz miniszterelnök, majd bejelentette tanácsadója lemondását. A 65 éves Talo korábban a NATO és Izrael olasz nagyköveteként, valamint afganisztáni és pakisztáni küldöttként dolgozott, az év végéig egyébként nyugdíjba vonult volna.

A Vovan és Lexus művésznévre hallgató komikusoknak nem ez volt az első akciója: korábban kamu interjút készítettek Boris Johnson volt brit miniszterelnökkel és Nikki Haley-vel, az USA egykori ENSZ-nagykövetével.

Nyitókép: Orbán Viktor fogadja Giorgia Melonit a Karmelitában 2023. szeptember 14-én. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Európa#giorgia meloni#telefonbetyár#trollkodás#orosz#komikus#tanácsadó#lemondás

Címlapról ajánljuk