Ficó elmondta, mit kér az ukrán segélyért cserébeMegválasztása után Robert Fico „a világ legkorruptabb országának” nevezte Ukrajnát, és közölte, hogy nem adnak több fegyvert nekik.
EUEurópa

Robert Fico elárulta, mit kér az Ukrajnának szánt „brutális pénzügyi segély” támogatásáért

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 8:01

Megválasztása után Robert Fico „a világ legkorruptabb országának” nevezte Ukrajnát, és közölte, hogy nem adnak több fegyvert nekik. 

Robert Fico szlovák kormányfő közölte, hogy kész támogatni az Ukrajnának szánt „brutális pénzügyi segélyt”, ha garanciákat kap arra, hogy a pénzt nem fogják elsikkasztani, és annak egy része Szlovákiához kerül – írta az Euractiv. Fico közölte, hogy az ukrán segély egy részét a szlovák határ megerősítésére szeretné felhasználni. Emellett azt szeretné, hogy szlovák cégek is részt vehessenek Ukrajna újraépítésében. 

A világ legkorruptabb országa

Robert Fico „a világ legkorruptabb országának” nevezte Ukrajnát, miután előző hét szerdán kinevezték a kormányát Pozsonyban, és közölte, hogy Szlovákia nem ad több fegyvert Ukrajnának és nem szavaz meg új szankciókat Oroszország ellen. 

Nyitókép: Robert Fico szlovák miniszterelnök az Európai Unió csúcstalálkozóján az ET brüsszeli épületében 2023. október 26-án, a tanácskozás első napján. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

#Európa#robert fico#szlovákia#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#eu#európai unió#segély#európai bizottság

Címlapról ajánljuk