Életmód

Hogyan spóroljunk a kutyatartáson úgy, hogy ne legyen rosszabb a kutyánknak?

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 20. 12:06

Mindenki a legjobbat szeretné adni a kedvencének: a legjobb azonban nem feltétlenül a legdrágább verzió. Ezt pedig különösen érdemes észben tartani, amikor a drágulás miatt egyre több ember kényszerül spórolásra.

Rengeteg gazdi inkább saját magán spórol, mint a kutyáján: ám ahogy egyre nehezebb kijönni a fizetésből, érdemes elgondolkodni azon, hogy a legjobb opció nem mindig a legdrágább. Cikkünkben összeszedtünk néhány tippet és praktikát kutyatartóknak: mit tegyenek, ha spórolni akarnak az állattartáson úgy, hogy kedvenc kutyájuk ne érezze, romlik az életminősége.

Megérheti az állatbiztosítás

Ha kutyája nemcsak az etetést és a foglalkozást várja el öntől, hanem állatorvost is kell látogatni vele, érdemes elgondolkodnia kutyabiztosításon, amelynek köszönhetően az állatorvosi költségek legalább egy részét a biztosító állja. Ilyen biztosítást már Magyarországon is több pénzintézményben lehet kötni, legtöbbször a lakásbiztosítás kiegészítéseként.

Keresse a kuponokat és az akciókat

A kutyatartás egyik legfontosabb költsége az állateledel, hiszen a kutyának is kell ennie, ha pedig nagyobb testű állatunk van, akkor elég komoly összeget költhetünk el erre. Pláne, ha valamilyen ételallergiája is van az ebnek, akkor aztán a határ tényleg a csillagos ég. Igyekezzünk megkeresni azokat az eledelboltokat, ahol a legkedvezőbb árakat találjuk, és érdemes folyamatosan ügyelni az egyes márkák kedvezményeire is. A vásárlásnál pedig lehetőség szerint minél nagyobb kiszerelést vegyünk, ezek ugyanis általában kilóárban olcsóbbak. 

Fésülködés

Ha visszük is szépítkezni a kutyánkat, a kozmetikai költségeket olcsóbban is megúszhatjuk, ha otthon elvégezzük azt, amit tudunk: csupán a kutya szőrének kikefélése miatt nem érdemes szakemberhez vinni az állatot, azzal otthon is rövid idő alatt megvagyunk a megfelelő felszerelés segítségével. Persze minden kutya szőre egyéni mennyiségű törődést igényel, de ha az alapvető tisztálkodást otthon megcsináljuk a kutyával – beleértve a körömvágást is – azzal hosszú távon szép pénzt spórolhatunk.

…és fogmosás

Elsőre megmosolyogtatónak tűnhet, hogy bizony a kutyáknak is fogat kell mosni, pedig általában hároméves kor felett elkezdhetnek komoly fogbetegségek is kialakulni, amelyeket sokkal drágább ellátni, mint a megelőzés egyszerű formájára költeni. Aki már kifizetett zsebből egy fogkivételt, vagy sürgősségi fogászati műtétet kutyája számára, nem kezd el röhögni egy kutyáknak való fogkefe láttán.

Hogyan spóroljunk a kutyatartáson úgy, hogy a ne legyen rosszabb a kutyánknak?
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala, 2021.

Úgy neveljük az ebeket, hogy lassan már tényleg meg fognak szólalni

Mostanában már csak azért is érdemes jól bánni a kutyákkal, mert Csányi Vilmos etológus szerint az ebek ötven éven belül akár már beszélhetnek is. A szakembert világhírűvé tette felvetése, mely szerint a kutyák olyanok, mintha szőrös gyerekek lennének. De miért a kutya a legjobb barátunk? Erre kérdésre keresi a választ az RTL+ dokumentumfilmjében Veress Kriszta. A Miért a kutya a legjobb barátunk? című dokumentumfilmet ide kattintva nézheti meg az RTL+-on


Veress Kriszta szerkesztő-riporter a Reggeliben arról beszélt, hogy forgattak cirkuszban, rendőrkutyákkal és vakvezető kutyákkal is. Megrázó pillanatokat is megélt a stáb, a menhelyen való forgatás után a csapatból mindenki haza akart vinni egy kutyát, főleg a feketéket, mert ők találnak a legnehezebben gazdira.

Cikkjánló: Miért igaz, hogy a kutyák szőrös gyerekek? – Veress Krisztával ebben a cikkünkben beszéltünk hosszasan az RTL+-on látható dokumentumfilmről.

Nyitókép: Getty Images

#Életmód#spórolás#kutya#állat#állattartás#rtl plusz#gazdi#kutyakaja#étel#kisállat#állatorvos#biztosítás

Címlapról ajánljuk