Életmód

Döntött egy amerikai bíróság: a csont nélküli csirkeszárnyakban lehetnek csontok

rtl.hurtl.hu

2024. július 26. 21:12

Az ohiói legfelsőbb bíróságon azon vitatkoztak, hogy a csont nélküli csirkeszárnyakban lehetnek-e csontok.

A csont nélküli csirkeszárnyak névre hallgató ételnek nem kell csontmentesnek lennie, döntött az ohiói legfelsőbb bíróság, véget vetve ezzel egy férfi által benyújtott keresetnek, aki megbetegedett, miután lenyelt egy csontdarabot – írja a BBC.

A felperes, Michael Berkheimer 2016-ban perelte be a Wings on Brookwoodot, azt állítva, hogy az étterem nem figyelmeztette őt arra, hogy a csont nélküli szárnyak valójában csontot is tartalmazhatnak.

A bíróság csütörtökön úgy döntött 4-3 arányban, hogy a „csont nélküli szárny” a „főzési stílusra” utal, és nem kell szó szerint érteni. Emellett a bírák többsége úgy vélte, hogy akinek van némi józan esze, az ezt az ételt is úgy eszi, hogy akár csont is lehet benne. Azt is kiemelték ezen felül, köztudott, hogy a csirkékben csontok vannak.

A döntéssel szemben állást foglaló bírók közül Michael P. Donnelly különvéleményt írt. „Fel kell tenni a kérdést: Valaki tényleg azt hiszi, hogy azok a szülők ebben az országban, akik kisgyermekeiket csont nélküli csirkeszárnyakkal vagy csirkehúsos szendvicsekkel, vagy csirkefalatkákkal etetik, azt várják, hogy csontok legyenek a csirkében? Természetesen nem.

Amikor azt a szót olvassák, hogy »csont nélküli«, azt gondolják, hogy az azt jelenti, hogy »nincs benne csont«, mint minden értelmes ember


– írta.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Pexels.com/Omar Mahmood

#Életmód#csirke#csont#ohio#bíróság#csont nélkül

Címlapról ajánljuk