Külföld
KülföldÉletmód
A borfogyasztók között aggasztóan magas azok száma, akik szerint a rozé a vörös és a fehérbor összekeverésével készül
2024. június 24. 19:43
Ha Ön is köztük volt eddig, akkor most nézzen magába.
Egy nemrég publikált kutatás szerint minden tizedik borfogyasztó őszintén azt hiszi, hogy a rozé borokat a fehér és a vörös bor összekeverésével állítják elő, írja a New York Post. A valóságban ezt csupán néhány új-zélandi és ausztrál borász teszi, az EU-ban tilos, az USA-ban pedig nem elfogadott a szakmában.
Ez nemcsak az egyetlen téveszme, ami meglepően elterjedt az M&S tanulmánya szerint. A továbbiak is kiderültek mostani kutatásukból:
- A borfogyasztók 49 százaléka rossz hőmérsékleten fogyaszt többféle bort.
- Sokan rosszul tudják azt, hogy a vörös bort szabad-e hűtőbe tenni (valójában szabad).
- Illetve az is gyakori tévhit, hogy semmilyen körülmények között nem szabad jégkockával inni a bort. Valójában a rozét alapból nem szabad nagyon hidegen inni, de ha meleg van, akkor hozzá lehet adni egy-két jégkockát.
- Csak a megkérdezettek 15 százaléka tudta, hogy a rozéból lehet borkoktélt készíteni.
Nyitókép: Pixabay
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem