Életmód

A borfogyasztók között aggasztóan magas azok száma, akik szerint a rozé a vörös és a fehérbor összekeverésével készül

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 19:43

Ha Ön is köztük volt eddig, akkor most nézzen magába.

Egy nemrég publikált kutatás szerint minden tizedik borfogyasztó őszintén azt hiszi, hogy a rozé borokat a fehér és a vörös bor összekeverésével állítják elő, írja a New York Post. A valóságban ezt csupán néhány új-zélandi és ausztrál borász teszi, az EU-ban tilos, az USA-ban pedig nem elfogadott a szakmában.

Ez nemcsak az egyetlen téveszme, ami meglepően elterjedt az M&S tanulmánya szerint. A továbbiak is kiderültek mostani kutatásukból:

  • A borfogyasztók 49 százaléka rossz hőmérsékleten fogyaszt többféle bort.
  • Sokan rosszul tudják azt, hogy a vörös bort szabad-e hűtőbe tenni (valójában szabad).
  • Illetve az is gyakori tévhit, hogy semmilyen körülmények között nem szabad jégkockával inni a bort. Valójában a rozét alapból nem szabad nagyon hidegen inni, de ha meleg van, akkor hozzá lehet adni egy-két jégkockát.
  • Csak a megkérdezettek 15 százaléka tudta, hogy a rozéból lehet borkoktélt készíteni.

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#bor#fehér#vörös#műveltség#kutatás#összekever#alkohol