Életmód

Kijött a fényre egy sötét online női közösség, amelynek tagjai még a saját húsukat is megkóstolják

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 13:26

Az úgynevezett femcelek sötét fórumokon tömörülnek, ahol együtt rettegnek attól, hogy örökre egyedül maradnak. Nevük hasonló, de motivációik nagyon eltérőek az incel mozgalom tagjaitól.

Az incel kifejezés az angol „involuntary celibates”, vagyis magyarul az „önkéntelen cölibátus” rövidítése. Ez a kifejezéssel azokat a férfiakat illetik, akik annak ellenére nem tudnak romantikus vagy szexuális partnert találni, hogy vágynak rá. És ettől dühösek.

Ennek a mintájára megjelentek a femcelek, a csoport női megfelelői, akik sötét, eldugott fórumokon együtt rettegnek attól, hogy örökre egyedül maradnak. 

Miközben utálnak is mindenkit, de leginkább saját magukat – írja a Daily Mail a Channel 4 dokusorozatának egyik részére hivatkozva. A férfiakkal kapcsolatos múltbéli tapasztalatok miatt traumatizált vagy csak simán a partnerkereséssel küszködő nők közül sokan csatlakoznak a femcelekhez, akik a férfiakat épp úgy gyűlölik, ahogy az incelek a nőket.

Ellie Flynn londoni újságíró a Channel 4 Radikalizálódva című dokumentumfilmjének forgatása közben alámerült az internet legsötétebb bugyraiba. Flynn-nek egy Lauren nevű lány arról beszélt, hogy soha nem jutott túl a csókolózáson, és úgy véli, azért, mert ő nagyon csúnya. Lauren szerint soha nem fog rátalálni a szerelem, örökre egyedül fog maradni, így talált rá a többi „sorstársára”.

Az újságíró rámutat, hogy az inceleket „a szexuális tapasztalatok hiánya teszi incelekké”, de a femceleknél ez többnyire fordítva van, ők azért vannak egyedül, mert rossz tapasztalataik voltak a férfiakkal.

Az incelek a világot látják problémásnak, különösen a modern társadalmat, a feminizmust és azt, hogy a nők válogathatnak a szexuális partnereik között. A femcelek inkább úgy gondolkodnak, hogy velük nincs valami rendben, hogy a gond az ő oldalukon van, ezért önmarcangolóvá válnak

– mondta az egyik fórumozó az újságírónak.

Lauren, aki egyébként nem vallja magát femcelnek, de a femcel fórumokon épített ki baráti közösségeket, elárulta, hogy a sok femcelnek köszönhetően már nem magányos. „Sajnos soha nem volt kapcsolatom, soha nem tapasztaltam semmit egy csókon túl, és szégyellem magam emiatt, 28 éves vagyok, és úgy érzem, mintha 70 éves lennék, egyedül éltem le az életemet eddig” – fogalmazott.

Az újságírónő több felkavaró tartalmat is talál az említett fórumokon, egy lány, aki a gore közösséghez is tartozik, olyan videókat töltött fel magáról, amin kivágott egy darabot a saját karjából, és megette azt.

Valóban testdiszmorfiás zavarom van, de azt sem láttam még soha, hogy bárki vonzódna hozzám. Én személy szerint nagyon nem tartom magam vonzónak

– ilyen és ehhez hasonló vallomásokat olvasott a fórumokon az újságírónő.

Incelek a femcelek ellen

Az anyagban arról is szó van, hogy az incelek és a femcelek egymásra találtak ezeken a fórumokon, de nem a jó értelemben. Az incelek sokszor erőszakos, durva tartalommal árasztják el a közös online tereket, rendszeresek a zaklatások és az olyan videók terjesztése, amiken szexuális erőszakot ábrázolnak.

Az újságírónő elmondta, hogy minél több nővel beszélgetett a femcel közösségekben részt vevők közül, annál kevésbé aggódott amiatt, hogy erőszakot követnének el, és annál inkább aggasztotta, hogy magukban fognak kárt tenni előbb vagy utóbb.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

 

#Életmód#femcel#incel#Sötét#fórum#online#internet#közösség#társ#szerelem#magány

Címlapról ajánljuk