Életmód

A szülők nagyjából 50 százaléka támogatja anyagilag felnőtt gyerekét – ön szerint ez helyes?

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 12:23

A rohamosan növekvő étel- és albérletárak is hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnőtt gyerekek egyre kevésbé vannak meg szüleik anyagi támogatása nélkül – egy amerikai kutatás szerint.

A szülők nagyjából 50 százaléka támogatja anyagilag felnőtt gyerekét, derült ki egy új kutatásból, amelyet az USA-ban végeztek, és amit a Guardian szemlézett. Azt írják: a rohamosan növekvő étel- és albérletárak is hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnőtt gyerekek egyre kevésbé vannak meg szüleik anyagi támogatása nélkül.

A Savings.com által készített felmérésből az derül ki, hogy még a gazdasági fellendülésből sincs hasznuk a nem kifejezetten tehetős családból származó fiataloknak, emiatt különösen rossz anyagi helyzetbe került az egész réteg. Így aki tud, segítséget kér vagy kap szüleitől.

A felmérés szerint a fiatalok leginkább 22 éves korukban szorulnak anyagi segítségre. Habár számos szülő egyetért azzal az állítással, hogy egy gyereknek 25 éves korára már anyagilag függetlennek kellene lennie, sokuk mégis ennél idősebb gyermekét is támogatja.

Az amerikai Y-generációsok (28-43 éves kor) és X generációsok (44-59 év között) korosztályában a megkérdeztettek 21 százalékát támogatták anyagilag a szülők, átlagosan havi 907 és 960 dollár, azaz kb. 320-350 ezer forint közötti összegekkel.

Nyitókép: Getty Images

#Életmód#szülő#család#gyerek#felnőtt#segítség#támogatás#pénz#usa#felmérés#kutatás

Címlapról ajánljuk