Életmód

Disznóízű latte a kínai Starbucks új szenzációja

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 9:39

A kínai holdújévre szánt újdonságot több mint háromezer forintért lehet megvásárolni, és van, ahol már nem is lehet kapni. 

Furcsa különlegességgel készült a holdújévre Kínában a Starbucks. Az amerikai kávézólánc a kínai konyha egyik kedvencét, a Dongpo sertést elegyítette a tejeskávéval – írta a CNN. A Starbucks jellemzése szerint a hagyományos újévi szokásokat hozták össze a kávézással, egy „meglepő édes-savanyú ízt” alkotva meg.

A Dongpo sertés ízű tejeskávét egy kis szelet disznóhússal tálalják fel, és 68 jüanért, azaz átszámítva nagyjából 3400 forintért lehet megvásárolni az egész országban. A CNN cikke szerint a különleges kávé nagy szenzációt keltett a kínai közösségi oldalakon, és a kínai sajtó beszámolói szerint olyan nagy volt az érdeklődés iránta, hogy van, ahol már nem is lehet kapni.

A CNN cikke szerint a Dongpo sertés ízű kávé megosztotta az embereket a közösségi oldalakon. Voltak, akiknek felkeltette az érdeklődését, mások viszont túl drágának és furcsának találták az ötletet, közölve, hogy ennyi pénzért enni tudnak valahol egy Dongpo sertést, majd átmehetnek Starbuck kínai riválisához, hogy igyanak két kávét.

Nyitókép: Kávét szolgálnak fel a Starbucks alkalmazottjai 2023 szeptemberében a kínai Kusan városában. Fotó: CG/VCG via Getty Images

#Életmód#kávé#tejeskávé#sertés#kína

Címlapról ajánljuk