Életmód

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

rtl.hurtl.hu

2024. január 10. 17:27

Egyre közelebb az eddig is nagyon izgalmas verseny, AZ ÉV HOTELE fináléja. A nagysikerű televíziós hotelverseny hatodik évadának legutóbbi adásában a döntőbe jutott tíz szálláshely közül láthatták a nézők újra az első ötöt. A döntőbe az öt nagy turisztikai régióból – a balatoniból, az észak-magyarországiból, az alföldiből, az észak-dunántúliból és a dél-dunántúliból – azok a szálláshelyek jutottak be, melyek a legtöbb és a második legtöbb voksot szerezték a hónap végi szavazások során.

Azonban a verseny szabályai értelmében, a szállodák korábban begyűjtött szavazatai nullázva lettek, így most mindegyiknek van esélye arra, hogy elnyerje AZ ÉV HOTELE címet, és az azzal járó fantasztikus díjat.

A legutóbbi adásban az alábbi hoteleket láthatták a nézők, de fontos tudni, hogy szavazni már mind a tíz döntős szálláshelyre lehet AZ ÉV HOTELE hivatalos oldalán.

Sirius Hotel****superior, Keszthely

A 2023 tavaszán átadott szálloda közvetlenül a Balaton partján épült fel. Az épület két szárnyában összesen 128 szoba és lakosztály található, nagy részükből a Balaton víztükrére nyílik kilátás. A magyar tenger színei a szállodai enteriőrben is hangsúlyosan megjelennek. A hotel mögött halad el a balatoni bringakör egy része, aminek felfedezéséhez a szálloda recepcióján lehet kerékpárokat bérelni. A hotel 1500 négyzetméteres wellnessrészlegében hét medence, valamit tíz különféle szauna található. A wellness része a „Harmony Island” névre keresztelt kibérelhető szoba is, ahol jakuzzi, masszázságyak, valamint infraszauna is található. Ez párok számára nyújthat kellemes kikapcsolódást. A szálloda SunRise névre hallgató étterme az épület keleti oldalán, a Balaton partjától néhány lépésnyire található, így a vendégek a reggelizés közben gyönyörködhetnek a napfelkeltében, vacsora közben pedig az alkonyati tó látványában. A szálloda séfje szerint étlapjuk a francia konyha klasszikus hagyományaira építkezik, amit modern konyhatechnológiával és a magyar konyha klasszikus stílusjegyeivel kevertek meg.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

További információ: https://siriushotel.hu/

Hotel Vinifera Wine & Spa*****superior, Balatonfüred

A Balaton első, és ez idáig egyetlen öt csillag superior besorolású luxushotele az északi part fővárosának tartott Balatonfüreden található. A 2023 nyarán átadott exkluzív hotel nem közvetlenül a parton, hanem egy csendes utcában, a Tagore sétánytól, illetve a két népszerű füredi strandtól – az Eszterházytól illetve Kisfaludytól – pár perc sétára, egy domb oldalán épült. Elhelyezkedése miatt szobáiból és lakosztályaiból gyönyörű kilátás nyílik a magyar tenger keleti medencéjére, Tihanyra, valamit Füredre és a települést körülvevő dombokra. A szálloda wellnessrészlege 2000 négyzetméteres, ahol 4 külső és 4 belső medence, finn- és infraszauna, sószoba, gőzkabin, és még egy különleges napozószoba is található. A szálloda része egy borkóstoló tér is, ahol egy profi sommelier minden nap más tematikára épülő borkóstolókat tart. A szálloda éttermében a régió legkifinomultabb ízei találkoznak ismert és ritka nemzetközi különlegességekkel, az egészségtudatosság és a fine dining jegyében. A séfek helyi termelőktől, ökológiai gazdálkodásokból származó prémium és tiszta minőségű alapanyagokból főznek. Az étlapon nápolyi stílusú pizzák, egészségtudatos, vegán, laktózmentes, gluténmentes ételek, valamint grillfogások is szerepelnek.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

További információ: https://vinifera.hu/

Calimbra Wellness és Konferencia Hotel****superior, Miskolctapolca

A négy csillag superior besorolású Calimbra Wellness és Konferencia Hotel az egyik legismertebb Borsod-Abaúj-Zemplén megyei üdülőhelyen, Miskolctapolcán épült. A családi tulajdonban lévő hotel szobáiból a Bükk hegyeire nyílik kilátás. A híres miskolctapolcai barlangfürdő pár perces sétára található innen. A szállodai terek és szobák otthonosságot és egyben eleganciát sugároznak. A hotelben 41 kétágyas szoba, 8 apartman és 1 akadálymentesített szoba várja a vendégeket. A wellnessrészlegen finn és fényterápiás infraszauna, jégkút, dézsazuhany, gőzfürdő, élmény- és úszómedence, sószoba és szezonálisan nyitva tartó külső medence is a vendégek rendelkezésére áll. A vendégek kényelmét korlátlan Wi-Fi és sorompós, kamerás parkoló is szolgálja. A szálloda étterme 120 vendég befogadására is kiválóan alkalmas, így nagyobb rendezvények, esküvők is lebonyolíthatók itt. A hagyományos ízvilágon alapuló konyhát olyan mesterszakácsok neve fémjelzi, akik a gasztronómiában már letették a névjegyüket.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

További információk: https://calimbrawellnesshotel.hu/

Hotel Villa Völgy**** Wellness & Konferencia, Eger

A négy csillagos Hotel Villa Völgy Eger csendes, külvárosi részén található. Ahogy a neve is sejteti, a szállodakomplexum három impozáns villaépületeit egy gyönyörű kéthektáros park öleli körül, ahonnan a kedvelt szépasszonyvölgyi borospincék és szórakozóhelyek pár perces sétával megközelíthetők. Az idelátogatók superior és deluxe szobatípusokból választhatnak. A wellnessrészlegen található a szezonálisan nyitva tartó élménystrand, és az egész évben működő beltéri egysége, ahol beltéri úszómedence, élménymedence, jakuzzi, infraszauna, finn szauna, sókamra, jég-, gőz- és aromakabin, korszerű erő- és kardiógépekkel felszerelt fitneszterem, és mediterrán pihenőhelyiség is található. A szálloda két éttermében a táj jellegzetes ételei mellett igazi gasztronómiai különlegességeket is találhatunk.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

További információk: https://villavolgy.hu/

Hotel Aurum****, Hajdúszoboszló

A négycsillagos Aurum Hajdúszoboszló belvárosában, a szinte egész évben lüktető Mátyás király sétányon található, 2-300 méterre a gyógyfürdő és az Aqua Palace bejáratától. Az impozáns villaépület első teraszai a sétálóutcára, míg hátsó erkélyei a csendes belső udvari wellnessrészlegre néznek. A szállodában 55 szoba található, standard, superior és deluxe kategóriában, melyek közül az utolsó kettő erkéllyel is foglalható. A wellness különlegessége, hogy a medencék ugyanazzal a hajdúszoboszlói gyógyvízzel vannak feltöltve, amit a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben is használnak. A beltéri részlegen két gyógyvizes medence, gőzkamra, finn szauna, hidromasszázs medence és kondicionáló gépek biztosítják a pihenést a vendégek számára, míg a kültéri Aurum Beach különböző mélységű élménymedencével, és a gyógyvizes medencével rendelkezik. A szálloda éttermében a reform- és a hagyományos konyha kedvelői is megtalálják a számításukat.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

További információk: https://hotelaurum.hu/

Ha lemaradtál volna AZ ÉV HOTELE előző adásáról vagy szeretnéd újra megnézni azt, akkor megteheted ezt az RTL+-on!

Az alábbi öt szálláshelyről pedig a következő adásban láthatnak összefoglalót a nézők, akik ily módon újabb segítséget kapnak a döntéshez.

Divinus Hotel*****superior, Debrecen

Az ötcsillagos superior besorolású Divinus Debrecen legnagyobb parkja, a Nagyerdő szélén található. Ez volt Kelet-Magyarország első ötcsillagos wellness- és konferenciaszállodája. Pár perces sétával jónéhány látnivaló érhető el, mint például a Nagyerdei Stadion, az állatkert, a vidámpark, vagy éppen a Szabadtéri Színpad. A 15 éves hotel 149 szobáját, éttermét, közösségi tereit, valamint wellnessrészlegét nemrég felújították. Ennek köszönhetően nyerte el a szálloda az eddigi öt csillag mellé a superior besorolást is. A wellnessrészlegben egyebek mellett szaunapark, melegvizes relaxációs medence, élménymedence, két jakuzzi, fény- és aromaterápiás gőzkabin, valamint edzőterem is van. Mindezek mellett a szállodában 4 rendezvényterem is található. A szálloda gasztronómiai kínálatának összeállításánál elsődleges célként a változatosság szerepelt. Az étlapon a magyaros, Hajdúságra jellemző ételek mellett a nemzetközi konyha elemei is megtalálhatóak. À la carte éttermük az Alföldre és Debrecenre jellemző specialitásokkal várja vendégeit.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

További információk: https://www.hoteldivinus.hu/

Park Hotel****, Bük

A négycsillagos Park Hotel Bük tökéletes kikapcsolódást nyújt családoknak és üzleti úton levőknek egyaránt. A Ligvándi kastély 23 kilóméterre, a Liszt Múzeum 30 kilóméterre, Léka vára 32 kilóméterre, Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője pedig csupán 3 kilométerre található.

A kényelemről süppedésmentes matracok, antiallergén ágyneműk, és távolról is vezérelhető elektromos redőnyök gondoskodnak. Már az építkezés során figyelembe vették a környezetvédelmi szempontokat, energiatakarékos megoldásaik nyomán büszkén viselik a „zöld szálloda” titulust. A szálloda kertjében lehetőség van privát szauna és pezsgőfürdő használatára, a sportolni vágyók teniszezhetnek, pingpongozhatnak, kosár- vagy kézilabdázhatnak, de kipróbálhatják a teqballt is. A társaságok, családok bográcsozhatnak is. Sokak szerint az ország egyik legjelentősebb gasztronómiai fellegvára Vas megye, a hotel séfje igyekszik is a legmodernebb konyhatechnológiák segítségével a tradicionális helyi ízeket kicsit újragondolva, modern köntösben tálalni.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

További információ itt: https://parkhotelbuk.hu/

Hotel Fagus Conference & Spa****superior, Sopron

A négycsillagos superior besorolású Fagus Hotel, teljes felújítást követően, 2022 augusztus elsején nyitotta meg újra kapuit. A szálloda Sopronban, a Lővérek ölelésében található. Ez a város talán legszebb, legelőkelőbb üdülőnegyede. A Fertő-tó 15 km, a balfi gyógyfürdő 10 km, Bécs pedig 70 km távolságra található. A szálloda szobáiból és lakosztályaiból a fenyvesekkel tarkított erdőre nyílik kilátás. A hotel exkluzív megjelenésű spa világában úszó-, élmény- és gyerekmedence is található, szaunavilágában finn-, infra- és aromaszauna, jégkút, fűtött ülő- és fekvőpad, gőzkabin és dézsás zuhany is a vendégek rendelkezésére áll. A wellness külsős vendégeket is fogad. A szálloda éttermében büféreggelit és svédasztalos vacsorát kínálnak, a séf a régió ismert fogásai mellett nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi konyha különlegességeire is. A reggelinél és a vacsoránál vegetáriánus, vegán és gluténmentesen ételek is elérhetők.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

További információk: https://fagushotel.hu/

Nagypince Borhotel Wine & Spa****, Böhönye

A birtok Böhönyétől kissé távolabb, az egykori Festetics kastélytól nem messze, egy domb tetején található. Tiszta időben nemcsak a dél-balatoni borvidék, hanem még a Badacsony is látszik, valamint a tizennyolc hektáron elterülő böhönyei szőlészet. Ebben a mesés környezetben található a wellness- és spa részleg, jakuzzi, szauna és egy kültéri medence napozóágyakkal, amit a hotel vendégei térítésmentesen használhatnak. A hotelt és birtokot nagy gonddal tervezték, szobái és a hozzájuk tartozó fürdőszobák is egyedi burkolattal, bútorzattal, stílusban készültek. Az étterem részét képezi a Beck Pincészet is, ahol csaknem tíz méter hosszú, 1880-ból származó présgerenda díszeleg, talán Európa legnagyobb prése ez. A hotel 130 méter hosszú. A török időkben épült borospincéjében kérhető borkóstolás, akár egyéni, akár csoportos formában is. A szálláshely felnőttbarát, így csak 12 éves kortól fogadja vendégeit. A vacsora à la carte, a reggeli pedig svédasztalos.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

További információ itt: https://nagypinceborhotel.hu/

István Király Szálló, Pécsvárad

Ez az egyedi szálláshely Pécsváradon, a vár belső udvarán került kialakításra. A szállodát is magában foglaló épület a XVIII. században, a birtok gazdasági irodái számára épült. A 1980-as évek végén a korábbi irodák helyén éttermet, afölött pedig szállást alakítottak ki. Az István Király Szálló földszintjéhez két emeletet is csatoltak – így épült ki a mai formájában is ismert szálloda. 2020-ban a szállót felújították: az alsó szinten 9 darab 2 ágyas, 4 darab 3 ágyas szoba, továbbá 3 apartman áll az utazók rendelkezésére. A szállás része egy úgynevezett „ispotály”, melyben só- és illatkamra, valamint infraszauna található, de különféle masszázsokat is kérhetnek a vendégek. A szálló étterme, több helyisége rendezvények megrendezésére is alkalmas. Ha az időjárás lehetővé teszi, akkor a várudvaron található éttermi teraszon is elfogyaszthatjuk vacsoránkat.

További információ: https://www.pecsvaradivar.hu/szallo

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

AZ ÉV HOTELE hatodik évadjának fenti döntőseire egészen január 21. vasárnap délelőtt 11 óráig lehet szavazni a verseny hivatalos honlapján.

Voksolj a számodra legszimpatikusabb szálláshelyre, hiszen aki szavaz, az nyerhet is, a legszerencsésebb szavazó pedig egy teljes hetet tölthet majd el AZ ÉV HOTELÉBEN!

A versenyről és a szavazás menetéről további információkat és érdekességeket AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán lehet megtalálni.

Elindult a végső szavazás: döntsd el Te, hogy melyik legyen AZ ÉV HOTELE! (x)

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízióműsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

#Életmód#Az Év Hotele#Játék#hotel#szállás#szavazás#szálloda#döntő

Címlapról ajánljuk