Életmód

Mondd meg Te, melyik legyen a legjobb szálláshely a Dél-Dunántúlon! (x)

rtl.hurtl.hu

2023. december 19. 15:33

Múlt vasárnap lezárult AZ ÉV HOTELE verseny újabb szakasza, amiben azok a dél-dunántúli szálláshelyek lettek bemutatva, melyek idén ebből a régióból neveztek. De ezzel a közönségszavazás még nem ért véget, hiszen a négy szálláshelyre ezen a héten még egyszer, egészen vasárnap délelőtt 11 óráig lehet szavazni a műsor hivatalos oldalán.

A nézők voksai nagyon fontosak, hiszen ennek a versenynek a végeredményét kizárólag a közönség szavazatai döntik el! Ők adják meg szavazatukkal az esélyt kedvenc szállásuknak arra, hogy az bekerüljön AZ ÉV HOTELE döntőjébe – a másik négy régió nyertesével és a második helyezettekkel együtt. De természetesen nemcsak a szálláshelyek nyerhetnek, hanem azok is, aki voksolnak!

Hogyan dől el, hogy melyik lesz az dél-dunántúli régió legjobb szálláshelye?

AZ ÉV HOTELE című műsor december végéig, Magyarország öt turisztikailag kiemelt régiójának 28 szállását mutatja be. Decemberben a közismert tesztelők az dél-dunántúli régióban négy szállást próbáltak ki. Ezeket láthatták újra múlt vasárnap, a hónap utolsó összefoglaló adásában. A szállások megtarthatták a korábban – az egyes adások után – megszerzett szavazataikat, tehát az eredmények nem nullázódtak le. A nézők most még egy vokssal segíthetik kedvencüket a havi döntőben, hogy a számukra legszimpatikusabb szálláshely lehessen a régió legjobbja, azaz december HÓNAP HOTELE. A szavazatokat vasárnap délelőtt 11 óráig a műsor hivatalos oldalán lehet leadni. A nézőknek most még több nyeremény ütheti markát, hiszen a heti nyereményen kívül, az összes decemberben voksoló közül sorsolják ki a havi fődíjakat is. Ha nem láttad az összes dél-dunántúli indulót, vagy lemaradtál az összefoglaló adásról, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi epizódját az RTL+-on!

Rajtad is múlik, hogy a négy dél-dunántúli szálláshely közül melyik lesz a régió legjobbja!

Voksodat vasárnap délelőtt 11 óráig adhatod le az alábbi szállodák valamelyikére:

Almalomb, Hosszúhetény

A Kelet-Mecsekben található festői fekvésű Hosszúhetény legkülönlegesebb szálláshelye az Almalomb, amit tulajdonosa előszeretettel hív „kulturális kitérő és találkozóhelynek”. És valóban, ez a hely más, mint egy hagyományos vidéki szálláshely! Az Almalomb több épületből áll, melyek közül az egyik egy hat különleges hangulatú szobát kínáló apartmanház. A reggelivel kínált szobák berendezésében a régi és az új találkozik, felidézve a régi parasztházak hangulatát, de ötvözve azt a skandináv dizájnnal. A szálláshelytől Pécs belvárosa 20 perc autóútra található, de kiváló kiindulópontja lehet a Mecsekbe tervezett kirándulásoknak is. Az Almalomb része egy régi malom is, melyet az elmúlt évek során nagy műgonddal újítottak fel. A szálláshely egyik épületében időnként koncerteket és egyéb előadásokat is rendeznek.

További információ: https://almalomb.hu/

Mondd meg Te, melyik legyen a legjobb szálláshely a Dél-Dunántúlon! (x)

István Király Szálló, Pécsvárad

Ez az egyedi szálláshely Pécsváradon, a vár belső udvarán került kialakításra.

A szállodát is magában foglaló épület a XVIII. században a birtok gazdasági irodái számára épült. A 1980-as évek végén a korábbi irodák helyén éttermet, afölött pedig szállást alakítottak ki. Az István Király Szálló földszintjéhez két emeletet is csatoltak – így épült ki a mai formájában is ismert szálloda. 2020-ban a szállót felújították: az alsó szinten 9 darab 2 ágyas, 4 darab 3 ágyas szoba, továbbá 3 apartman áll az utazók rendelkezésére. A szállás része egy úgynevezett „ispotály”, melyben só- és illatkamra és infraszauna található, de különféle masszázsokat is kérhetnek a vendégek. A szálló étterme több helyisége rendezvények megrendezésére is alkalmas. Ha az időjárás lehetővé teszi, akkor a várudvaron található éttermi teraszon is elfogyaszthatjuk vacsoránkat.

További információ: https://www.pecsvaradivar.hu/szallo

Mondd meg Te, melyik legyen a legjobb szálláshely a Dél-Dunántúlon! (x)

R73 Residences****, Pécs

Az R73 Residences Pécs egyik legújabb, 2022-ben megnyílt szálláshelye. Egy régi épület kapott új értelmet. Kívül-belül jól átgondolt 32 modern, stílusát és koncepcióját tekintve is egyedi apartman szobát alakítottak ki a történelmi belvárosban. Az R73 jó kiindulópont a város felfedezéséhez, hiszen a legtöbb látnivaló egy karnyújtásnyira van innen. A Zsolnay-negyed és a Vasarely Múzeum 1 km-en belül, a pécsi székesegyház 1,3 km-re, a Szent Mária-templom pedig 1,1 km-re található. Nemcsak a kirándulók és az üzleti úton levők kedvelt szálláshelye ez, az egyetem közvetlen közelsége miatt, akár a tanulmányokhoz kapcsolódó utazásokhoz is ideális.  Az R73 Residences szálláshelye ingyenes wifivel, magánparkolóval és fitneszteremmel várja vendégeit. A légkondicionált szálláshelyhez teljesen felszerelt étkezős konyha, síkképernyős tévé, továbbá zuhanyzóval és hajszárítóval ellátott saját fürdőszoba tartozik. Az apartmanok vendégei kontinentális reggelivel kezdhetik a napot.

Mondd meg Te, melyik legyen a legjobb szálláshely a Dél-Dunántúlon! (x)

További információ: https://r73residences.hu/

Nagypince Borhotel Wine & Spa, Böhönye

A birtok Böhönyétől kissé távolabb, az egykori Festetics kastélytól nem messze, egy domb tetején található, tiszta időben nemcsak a dél-balatoni borvidék, hanem még a Badacsony is látszik, valamint a tizennyolc hektáron elterülő böhönyei szőlészet. Ebben a mesés környezetben található a wellness és spa részleg, jakuzzi, szauna és egy kültéri medence napozóágyakkal, amit a hotel vendégei térítésmentesen használhatnak. A hotelt és birtokot nagy gonddal tervezték, szobái és a hozzájuk tartozó fürdőszobák is egyedi burkolattal, bútorzattal, stílusban készültek. Az étterem részét képezi a Beck Pincészet is, ahol csaknem tíz méter hosszú, 1880-ból származó présgerenda díszeleg, talán Európa legnagyobb prése ez. A hotel 130 méter hosszú, a török időkben épült borospincéjében kérhető borkóstolás, akár egyéni, akár csoportos formában is. A szálláshely felnőttbarát, így csak 12 éves kortól fogadja vendégeit. A vacsora a’la carte, a reggeli pedig svédasztalos.

Mondd meg Te, melyik legyen a legjobb szálláshely a Dél-Dunántúlon! (x)

További információ: https://nagypinceborhotel.hu/

Szavazz és nyerj szállodai ajándékutalványt minden héten!

Szavazatodat AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szálláshelyek valamelyikére vasárnap délelőtt 11 óráig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy szállodai ajándékutalványt oda, ahová a szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE-ben!

Az ÉV HOTELE hatodik évadának következő adása - a karácsonyi szünet után -  január hetedikén vasárnap délelőtt lesz látható az RTL műsorán! Akkor időrendi sorrendben mutatjuk majd be újra a 10 legtöbb szavazatot begyűjtő szálláshely közül az első ötöt.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL-en futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook (link: https://www.facebook.com/azevhotele ) oldalán lehet leadni.

Mondd meg Te, melyik legyen a legjobb szálláshely a Dél-Dunántúlon! (x)

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

#Életmód#Az Év Hotele#utazás#szavazás#hotel#magyarország#dél-dunántúl

Címlapról ajánljuk