Életmód

Gimnáziumi évfolyamtársát vette feleségül a magyar zenész (x)

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 9:03

Ferencz Péter „Peet” a magyar könnyűzenei élet egyik kiemelkedő figurája, annak ellenére, hogy keveset olvashatunk róla a bulvárhírekben, csak ritkábban láthatjuk tévéműsorokban és a közösségi oldalakon sem jön szembe velünk nap, mint nap. De tehetsége és eddig elért sikerei alapján mindenképpen megérdemelne jóval nagyobb figyelmet is!

A klasszikusoktól, a jazzen át a popig

A Székesfehérváron felnőtt Péter már egészen kicsiként elkezdett zenélni, mivel csak 4 éves volt, amikor először hegedűt vehetett a kezébe. Először természetesen komolyzenét tanult, de kiskamaszként egyre inkább a könnyűzene felé kezdett el kacsintgatni. 15 évesen már másoknak is készített házistúdiójában felvételeket, de saját zenekarára is marad ideje, így jött létre a barátaival megalapított Peet Project zenekar is. A banda leginkább a „smooth jazz” műfajában alkotott maradandót, olyannyira, hogy még a tengerentúlon is felfigyeltek rájuk – többször turnéztak már az Egyesült Államokban, ottani jazzfesztiválokon adva koncerteket. A zenekar jónéhány zenei tehetségkutató műsorban látható és hallható volt idehaza és külföldön egyaránt. Peet közben zenei producerként jónéhány előadó dalait gondozta, dolgozott együtt például Gáspár Lacival, Gájer Bálinttal, Feng Ya Ou-val, Andelic Jonatánnal, vagy éppen Mr. Vasovskival. Sőt, 2023-ban egyetemi oktató is lett a Debreceni Egyetemen, ahol produceri ismereteket tanít.


Hiteles előadó

Peet mindezek mellett a magyar keresztény könnyűzenei egyik alapembere is lett. Gyerekkora óta jár ugyanis neoprotestáns gyülekezetek istentiszteleteire, így számára a istenhit mindig is nagyon fontos volt. Ezért is indította el szólóprojektjét azapeet néven, melyben keresztény dalokat ad elő.


A 33 éves zenész 5 éve él boldog házasságban Alexandrával, akivel ugyan már tinédzserkoruk óta ismerik egymást, mégis csak felnőttként szövődött közöttük szerelem. Ahhoz, hogy közös útjuk végül az oltár elé vezessen Peet tette meg az első lépést, amikor is az egyik közösségi oldalon üzenetet küldött egykori gimnáziumi évfolyamtársának. Az üzenetre válasz érkezett, amiből aztán egyre hosszabb csevegések alakultak ki, majd randizás és végül házasságkötés.

Ez utóbbi ötödik évfordulóját ünnepelték meg egy kisebb utazással, melyre AZ ÉV HOTELE stábja is elkísérte őket. Peet és Alexandra voltak ugyanis szállodaverseny legutóbbi epizódjának tesztelői.

Gimnáziumi évfolyamtársát vette feleségül a magyar zenész  (x)

Ha lemaradtál volna AZ ÉV HOTELE legutóbbi adásáról vagy szeretnéd újra megnézni, hogy mi történt a házaspárral a szállodák tesztelése során, akkor az RTL+-on megteheted ezt!

Alexandra és Péter a dél-dunántúli régió két szálláshelyét próbálhatta ki.

A háromnapos kalandot Hosszúhetényben, egy igazán különleges hangulatú szálláshelyen kezdték.

Almalomb, Hosszúhetény

A Kelet-Mecsekben található festői fekvésű Hosszúhetény legkülönlegesebb szálláshelye az Almalomb, amit tulajdonosa előszeretettel hív „kulturális kitérő és találkozóhelynek”. És valóban, ez a hely más, mint egy hagyományos vidéki szálláshely! Az Almalomb több épületből áll, melyek közül az egyik egy hat különleges hangulatú szobát kínáló apartmanház. A reggelivel kínált szobák berendezésében a régi és az új találkozik, felidézve a régi parasztházak hangulatát, de ötvözve azt a skandináv dizájnnal. A szálláshelytől Pécs belvárosa 20 perc autóútra található, de kiváló kiindulópontja lehet a Mecsekbe tervezett kirándulásoknak is. Az Almalomb része egy régi malom is, melyet az elmúlt évek során nagy műgonddal újítottak fel. A szálláshely egyik épületében időnként koncerteket és egyéb előadásokat is rendeznek.

További információ: https://almalomb.hu/

Gimnáziumi évfolyamtársát vette feleségül a magyar zenész  (x)

A második szálláshely, amit Alexandra és Péter az utazás során kipróbálhatott Pécsváradon taláható.

István Király Szálló, Pécsvárad

Ez az egyedi szálláshely Pécsváradon, a vár belső udvarán került kialakításra. A szállodát is magában foglaló épület a XVIII. században, a birtok gazdasági irodái számára épült. A 1980-as évek végén a korábbi irodák helyén éttermet, afölött pedig szállást alakítottak ki. Az István Király Szálló földszintjéhez két emeletet is csatoltak – így épült ki a mai formájában is ismert szálloda. 2020-ban a szállót felújították: az alsó szinten 9 darab 2 ágyas, 4 darab 3 ágyas szoba, továbbá 3 apartman áll az utazók rendelkezésére. A szállás része egy úgynevezett „ispotály”, melyben só- és illatkamra és infraszauna található, de különféle masszázsokat is kérhetnek a vendégek. A szálló étterme több helyisége rendezvények megrendezésére is alkalmas. Ha az időjárás lehetővé teszi, akkor a várudvaron található éttermi teraszon is elfogyaszthatjuk vacsoránkat.

További információ: https://www.pecsvaradivar.hu/szallo

Gimnáziumi évfolyamtársát vette feleségül a magyar zenész  (x)


Szavazz és nyerj szállodai ajándékutálványt minden héten!

Szavazatodat AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szálláshelyek valamelyikére vasárnap délelőtt 11 óráig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy szállodai ajándékutalványt oda, ahová a szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE-ben!

Jövő héten vasárnap folytatódik AZ ÉV HOTELE idei évada! Abban az adásban szintén két dél-dunántúli szálláshelyet tesztel majd Urbán Orsi énekesnő és férje Kollman Gábor dzsesszzenész.


Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL-en futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni.

Gimnáziumi évfolyamtársát vette feleségül a magyar zenész  (x)

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

#Életmód#Az Év Hotele#ferencz péter#utazás#szálloda#hotel#nyaralás#zene#zenész

Címlapról ajánljuk