Életmód

Egyre több érv szól amellett, hogy rózsaszín ruhában kellene vadászni , a férfiaknak is

rtl.hurtl.hu

2023. november 19. 13:44

Ki a narancssárgával, elő a pinkkel! Biztonságosabb, hatékonyabb, egyre népszerűbb.

Egyre több helyen válik népszerűvé a rózsaszínű vadászöltözet, számol be róla a Wall Street Journal. Az utóbbi években több államban is arról számolt be a helyi sajtó, hogy a politikai vezetés egyre határozottabb lépéseket tesz a kirívó, pink vadászruhák elfogadtatásáért.

A rózsaszín vadászöltözet miatt több vadászt is gúnyolnak, a közösségekben még nem teljesen elfogadott a dolog. Azonban az efféle felszerelésnek két óriási előnye van: a rikító rózsaszín egyrészt kevésbé látható az állatok számára, mint a hagyományos narancssárga láthatósági. Emellett a vadászbaleseteket is segít megelőzni, hiszen az emberek számára pedig épphogy jobban látható.

Viszont többen azt remélik, hogy a rózsaszín cuccok abban is hasznosak lehetnek, hogy több nőt vonzanak a sporthoz, amely általában férfiak körében népszerű. Jelenleg például Wisconsinban és Washingtonban adhatják hozzá a pink ruházatot a vadászatot szabályozó törvényekhez.

Nemrég az RTL Híradó arról számolt be: egy magyar férfi két kilométerről véletlenül lelőtt egy családapát, ezért felfüggesztett börtönt és 600 ezer forint pénzbüntetést kapott. A vadász kezében 2020 tavaszán Újfehértó közelében sült el a puska, így okozta a saját udvarán tartózkodó áldozat halálát. Lányai azt mondták a bíróságon, hogy a férfi azóta sem kért tőlük bocsánatot.


Nyitókép: Facebook

#Életmód#vadászat#rózsaszín#ruha#láthatóság#vadászbaleset#nők#biztonság

Címlapról ajánljuk