Életmód

Ki ne öntsd a tészta főzővízét, használd fel inkább a kertben!

rtl.hurtl.hu

2023. november 16. 8:17

De ha nem vigyázunk, könnyen növénygyilkosságba keveredhetünk.

Ha tésztát főzünk, semmiképpen se öntsük ki a főzővizet, mert a tésztavíz a benne lévő sok ásványi anyag miatt alkalmas növények öntözésére, írja az Agrárszektor.

A portál szerint egyvalamire azonban mindenképpen oda kell figyelni:

Csak akkor öntözzünk főzővízzel, ha már teljesen kihűlt!

Továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy a sótartalom túlzott mennyiségben károsíthatja a növényeket, ezért egy kevés csapvízzel vagy esővízzel kell hígítani.

Az eredmény a portál szerint önmagáért beszél: ha nem túl sós a víz, akkor rendszeres használat mellett a levelek dúsabbak és szebbek lehetnek. Emellett az eljárás segít felgyorsítani a hasznos talajbaktériumok és gombák növekedését is.

Nyitókép: Stefano Guidi/Getty Images

 

 

#Életmód#tészta#főzés#víz#kert#növény#pasta