Ki ne öntsd a tészta főzővízét, használd fel inkább a kertben!
2023. november 16. 8:17
De ha nem vigyázunk, könnyen növénygyilkosságba keveredhetünk.
Ha tésztát főzünk, semmiképpen se öntsük ki a főzővizet, mert a tésztavíz a benne lévő sok ásványi anyag miatt alkalmas növények öntözésére, írja az Agrárszektor.
A portál szerint egyvalamire azonban mindenképpen oda kell figyelni:
Csak akkor öntözzünk főzővízzel, ha már teljesen kihűlt!
Továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy a sótartalom túlzott mennyiségben károsíthatja a növényeket, ezért egy kevés csapvízzel vagy esővízzel kell hígítani.
Az eredmény a portál szerint önmagáért beszél: ha nem túl sós a víz, akkor rendszeres használat mellett a levelek dúsabbak és szebbek lehetnek. Emellett az eljárás segít felgyorsítani a hasznos talajbaktériumok és gombák növekedését is.
Nyitókép: Stefano Guidi/Getty Images