Életmód

Itt az újabb őrület a száraz november után: szexmentes hónap

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 13:46

Két orvos is arról beszélt, hogy miért baromság a No Nut November.

Amellett, hogy sokan tartják a száraz novembert, amikor nem isznak egy hónapig alkoholt, egy másik megtartóztatás is divatba jött: a férfiak szexmentes hónapja, amit csak No Nut November néven emlegetnek – írja a Ladbible.

Amellett, hogy már ránézésre is baromság az egész, na meg a párkapcsolatoknak sem tesz túl jót, a mozgalom „élharcosai” azt állítják, hogy segít az önfegyelem gyakorlásában és a mentális egészségnek is jót tesz. Egy brit orvos, Rena Malik a YouTube-csatornáján magyarázta el, hogy az ejakuláció mellőzése segíthet a termékenység növelésében, amikor végre szexelsz, de összességében nem sok értelme van, főleg nem 30 napig.

A doktornő szerint már csak azért sem éri meg az egész, mert a résztvevők lemaradnak a maszturbáció előnyeiről, mint a jobb alvás, a kevesebb stressz és a jó közérzetet adó hormonok nagymértékű növekedése.

Egy másik orvos Karan Rajan arra hívta fel a figyelmet, attól, hogy nem szexel sehogy sem, a test még mindig termel spermát, és szüksége van arra, hogy időről időre megszabaduljon tőle. Úgy látja, hogy pár nedves álom kinéz a résztvevőknek.

Nyitókép: Pexels.com/Anna Shvets

#Életmód#száraz november#szexmentesség#maszturbálás#november

Címlapról ajánljuk