Életmód

Elhalasztottak egy világkörüli hajóutat, mert kiderült, hogy nincs hozzá hajó

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 18:14

Az utasok egy vagyont fizettek be, most aggódnak.

Elhalasztottak egy világkörüli hajóutat, mert kiderült, hogy nincs hajó – írja a CNN.

Az elvileg Isztambulból induló, három évig tartó hajóút a tervek szerint keresztbe-kasul átszelte volna a Földet, a lakói pedig modern nomádként éltek volna a fedélzeten. Csakhogy kevesebb mint két héttel a tervezett indulás előtt a Life at Sea Cruises közölte, hogy 

akadt egy kis probléma.

A hajó november 1-jén indult volna, azonban a társaság legutóbb azt üzente az utasoknak – akik közül sokan már több tízezer dollárt fizettek be – hogy készüljenek fel a november 11-i amszterdami (!) indulásra.

A Life at Sea a CNN-nek azt mondta, hogy a késedelem a „vásárláshoz szükséges pénzátutalás véglegesítése” miatt történik, amely „a vártnál hosszabb időt vesz igénybe”. A szóvivő szerint „várhatóan egy héten belül véglegesítik a tranzakciót”. 

A társaság közlése szerint a hajónak 18 napot kell majd a szárazdokkban töltenie ahhoz, hogy megkezdhessék rajta a felújítást. 

„Ha önöknek kényelmetlen Amszterdamba repülni, akkor november 21-én is beszállhatnak Freeportban (Bahama-szigetek)” – áll a közleményben, amelyben az utasoknak azt is garantálták, hogy fedezik az Amszterdamba vagy a Freeportba történő utazást. 

A CNN szerint azonban az utasok egyre jobban aggódnak a késés miatt, és úgy vélik, hogy a társaság részéről hiányzik az átláthatóság. 

„Most mindannyian tűkön ülünk, a bizonytalanság gyötrelmes” – mondta egy névtelenséget kérő utas. Egy másik attól tart, hogy a hajó végül egyáltalán nem indul majd el. 

„Csak remélem, hogy visszakapom a pénzem, ha így lesz” – tette hozzá.

Nyitókép: David Sacks / Getty Images

#Életmód#life at sea cruises#hajó#hajóút#világkörüli út#halasztás

Címlapról ajánljuk