Életmód

Hajmeresztő videón: néhány centire volt a medve a Down-szindrómás fiútól, akinek felfalta a születésnapi ebédjét

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 27. 12:44

Santiago ráadásul retteg az állatoktól, de az anyja kitalálta, hogyan maradjon csendben és mozdulatlanul.

Hívatlan vendég bukkant fel egy 15 éves mexikói fiú születésnapján – írta az AP hírügynökség.

A mexikóvárosi Silvia Macías egy Monterrey melletti parkba szervezett pikniket Down-szindrómás fiának, Santiagónak. Nem sokkal azután, hogy leültek enni, egy medve pattant fel az asztalra, és felfalt mindent a sült krumplitól kezdve az enchiladán és tacón át a salsáig. Silvia barátnője, Angela Chapa a telefonjával videóra vette, ahogy a nő látszólagos nyugalommal magához öleli fiát, és eltakarja a szemét, miközben néhány centire van tőlük az állat.

@angelachaapa Cuando vas a echarte un taco a Chipinque 😥 #oso #viral #mty #fyp #monterrey ♬ sonido original - Ángela Chapa


A legrosszabb az volt, hogy Santiago megijedhetett. Nagyon fél az állatoktól, egy kutya vagy egy macska is megrémíti. Ezért takartam el a szemét, nem akartam, hogy a medvét meglátva sikítson vagy elszaladjon. Féltem, hogy ha megijed vagy megijeszti a medvét, az állat reagálni fog

– mondta az anya. Elárulta: számoltak annak lehetőségével, hogy megjelenhet egy medve, ami nem szokatlan a parkban, bár inkább alkonyatkor és pirkadatkor fordul elő, nem fényes nappal. De volt tervük erre az eshetőségre: Silvia azt mondta a fiának, hogy szobrosat fognak játszani, ha eltakarja Santiago szemét, akkor mozdulatlannak kell maradniuk. Így is történt: a fiú végig mozdulatlan volt, még akkor is, amikor hallották a medve morgását és érezték a szagát.

Végül Angela egy tányérnyi enchiladával arrébb csalogatta a medvét, így Silvia és Santiago lassan, csendben el tudtak távolodni. Silvia azt mondta, nem tartja magát hősnek:

Csak egy anya vagyok, aki védelmezte a bocsát

– jelentette ki.

 

#Életmód#medve#mexikó#piknik#ma

Címlapról ajánljuk