Életmód

Fantasztikus tálentum: egy amerikai nő 107,3 decibeles böfögéssel megdöntötte a világrekordot

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 3. 21:15

Kim komoly reggelivel, kávéval és sörrel készítette elő a szervezetét a történelmi böfögésre. 

Az amerikai Marylandből származó Kimberly „Kimycola” Winter megdöntötte a világ leghangosabb böfögésének (női) rekordját – közölte a Guinness

Winter 107,3 decibeles böfögése meghaladta a korábbi 107 dB-es rekordot, amelyet Elisa Cagnoni ért el 2009-ben. A férfi rekordot Neville Sharp (Ausztrália) tartja, aki 2021-ben 112,7 dB-es böfögést produkált.

Kimberly rekordot döntő böfögése hangosabb, mint egy turmixgép (70-80 dB), egy elektromos kézifúrógép (90-95 dB), sőt, még néhány motorkerékpárnál is hangosabb, ha teljes gázzal mennek (100-110 dB).

Winternek a rekord eléréséhez egy stúdióban kellett büfögnia, ezért ellátogatott az iHearRadio stúdiójába, majd élő adásban böfögte el a rekordot az Elliot in the Morning című műsorban.


A mikrofontól a szükséges távolságra (2,5 méterre) állva Kimberly elképesztően hangos böfögést produkált, és ezzel épphogy, de megdöntötte a 14 éve fennálló rekordot. A rekordot számontartó Guinness szerint a történelmi böfögésre Winter reggelivel, kávéval és sörrel készítette fel a szervezetété. 

Állítólag hetekig tartó kísérletezés után jött rá erre a kombinációra. Kimberly azt mesélte, amikor megpróbál hangosan böfögni, mély levegőt vesz, majd megpróbálja azt „valami szörnyű és varázslatos dologgá manipulálni”.

Néha a böfögés csak úgy a semmiből jön

– magyarázta.

Kimberly kisgyermekkora óta rendelkezik ezzel a rendkívüli tehetséggel, és ahogy nőtt, egyre hangosabb lett. Akkor jött rá, hogy valószínűleg ő a világ egyik leghangosabb böfögője, amikor kirúgták egy bárból, mert túl hangosan böfögött. 

Kimberly elmondta, hogy a szülei is élvezik a briliáns böfögéseit, annak ellenére, hogy fiatalabb korában könyörögtek neki, hogy halkabban csinálja őket. 

Nyitókép: YouTube

#Életmód#guinness#guinness-rekord#böfögés#leghangosabb böfögés#rekord#stúdió

Címlapról ajánljuk