Életmód

Imádják a magyarok a virslit, pedig sokan azt sem tudják, hogy miből készül

rtl.hurtl.hu

2023. július 31. 16:27

Magyarországon a lakosság 60 százaléka átlagosan havonta, 35 százaléka pedig hetente-kéthetente fogyaszt virslit, a magyarok negyedének azonban fogalma sincs arról, valójában miből készül. 

A magyarok 95 százaléka rendszeresen fogyaszt virslit, negyedük viszont egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy miből készül – derül ki a PICK Szeged Zrt. reprezentatív kutatásából, írja az MTI.

A felmérés eredményei alapján a válaszadók 77 százaléka nem nézi meg a termékek összetevőit, miközben 49 százaléka megbízható márkát választ, 39 százaléka pedig kifejezetten a jó minőségű alapanyagból készült virsliket keresi. A kutatásból az is kiderült, hogy

a magyarok 60 százaléka átlagosan havonta, 35 százaléka pedig hetente-kéthetente fogyaszt virslit. 

A megkérdezettek 8 százaléka kinézet alapján választ, negyede pedig arra törekszik, hogy minél olcsóbban jöjjön ki a vásárlás, így nem érdeklik az összetevők. A felmérés szerint a 60 év felettiek a legtudatosabbak, ha virslivásárlásról van szó, tízből négyen olyan márkát választanak, melynek ismerik az összetevőit. 

A vásárlók fele tisztában van azzal, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv előírása szerint a virsli hústartalmának minimum 51 százaléknak kell lennie, ám tízből csaknem hárman nem tudják, melyik termékben bízzanak.

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#virsli#kutatás#felmérés

Címlapról ajánljuk