Életmód

Ennyit még aligha fizettek egy „hamis” Louis Vuitton-táskáért

rtl.hurtl.hu

2023. június 29. 18:57

Amiben ráadásul egy porszem is alig fér el.

Talán a világ legdrágább Louis Vuitton „hamisítványát” készítette el egy New York-i cég. A táska ráadásul alig látható szabad szemmel – mégis több, mint húszmillió forintért kelt el egy árverésen.

Az MSCHF a 0,7 milliméteresnél alig nagyobb táskát Pharrell Williamsnek szánta, aki jelenleg épp a Louis Vuitton férfiruházati kreatív igazgatója. Az MSCHF vezető kreatív igazgatója, Kevin Wiesner azt mondta: tudják, hogy a zenész szereti a nagy kalapokat, „ezért csináltunk neki egy elképesztően pici táskát”. Wiesner szerint a táska „vicces tárgy”, mert egy „szigorúan funkcionális” dologból ered, de lényegében ékszerré vált.

A neonzöld színű táska 3D nyomtatóval készült, mikroszkóp alatt az LV monogram is látható rajta – írja a Guardian.

Az MSCHF azzal a magyarázattal bocsátotta az apró táskát árverésre, hogy

ahogy egy valaha funkcionális tárgy, mint egy kézitáska egyre kisebbé és kisebbé válik, egyre inkább elvonatkoztatunk tárgyi értékétől, amíg pusztán a márka hordozójává válik. A korábbi kis bőr retikülökhöz még szükség volt kézre, hogy hordozzák – ezek diszfunkcionálissá váltak, és kényelmetlenek lettek viselőiknek. A mikroszkopikus táska a logikus következményt jelenti: egy praktikus tárgy ékszerré forr, minden funkciója elpárolog.

Nyitókép: MSCHF / Instagram

#Életmód#Louis Vuitton#pharell williams#táska#miniatűr

Címlapról ajánljuk