Életmód

Nekimentek a zimbabwei nők a vibrátortörvénynek

rtl.hurtl.hu

2023. június 25. 16:23

Az országban mindenféle segédeszköz birtkolása tilos. A törvényt most egy elvált nő támadta meg. 

Megtámadták a zimbabwei nők azt a törvényt, amely obszcénnak és erkölcsileg károsnak minősíti a szexjátékokat – írja az AP, ami egy Sitabile Dewa nevű nő kálváriáját mutatja be. A nő a házassága alatt elégedett volt a szexuális életével, de aztán elvált.

A konzervatív Zimbabwéban az elvált nőket és az egyedülálló anyákat gyakran nemkívánatos partnerként tartják számon a férfiak, Dewa pedig úgy döntött, hogy szexjátékokat akar használni, csakhogy azok az országban törvényellenesnek számítanak. 

A 35 éves Dewa szerint senkit nem lenne szabad megfosztani az önkielégítés élményétől. 

A zimbabwei „cenzúra és szórakoztatás ellenőrzéséről” szóló törvény egy része illegálissá teszi a szexuális játékok behozatalát vagy birtoklását, mivel azokat „illetlennek”, „obszcénnek” és a közerkölcsre károsnak tekintik. A szexjátékok birtoklása akár börtönbe is juttathat egy nőt.

Dewa szerint a törvény „archaikus”, és azt bíróságon támadja meg, mivel az elnyomó jellegű és sérti a szabadságát. A nő márciusban perelte be a zimbabwei kormányt, és a törvény egyes részeinek hatályon kívül helyezését kérte. Az ügy jelenleg a bíróság előtt van. 

Az AP emlékeztet, hogy tavaly két nőt is letartóztattak a szexjátékaik miatt, a törvényt tehát betartatják. Az egyik nő egy segédeszközöket árusító webshopot működtetett, ahol tanácsokat is adott azok használatával kapcsolatban. Két hetet töltött őrizetben, és hat év börtönre vagy 640 óra fizetetlen közmunkára ítélték.

Nyitókép: unsplash

#Életmód#zimbabwe#vibrátor#szexjátékok#tiltás#törvény#önkielégítés

Címlapról ajánljuk