Fához imádkoznak a lengyelek, mert megjelent rajta Jézus, de az egyházmegye szóvivője szerint a jelenés inkább Conchita Wurstra hasonlítJézus az? Mária? Vagy Conchita Wurst? Nincs egyetértés.
Életmód

Fához imádkoznak a lengyelek, mert megjelent rajta Jézus, de az egyházmegye szóvivője szerint a jelenés inkább Conchita Wurstra hasonlít

rtl.hurtl.hu

2023. május 19. 15:46

Jézus az? Mária? Vagy Conchita Wurst? Nincs egyetértés.

Komoly tömeg gyűlt össze imádkozni egy lakóház melletti fa köré a lengyelországi Parczew városában, miután a fa kérgén egyesek szerint Jézusra vagy Szűz Máriára hasonlító foltok jelentek meg – számolt be a hírről a Notes from Poland

Kedden jelent meg először a YouTube-on egy videó, amelyen a kelet-lengyelországi, tízezer lakosú városban a fa köré gyűlt emberek láthatóak. A lap szerint ahogy a hír országos figyelmet kapott, napról napra egyre többen érkeztek a helyszínre, hogy imádkozzanak, vagy egyszerűen csak megnézzék a „jelenést” a saját szemükkel. Sokan azt mondták az újságíróknak, hogy 

a képet valamiféle isteni üzenetnek tekintik.

Egyesek úgy vélik, hogy a folt – amely több méter magasan van a talajszint felett – Máriára hasonlít, mások viszont azt állítják, hogy ez maga Isten fia. „Az Úr Jézust látom, az arcát és a koronáját” – mondta az egyik látogató, aki azóta minden nap elmegy imádkozni a fához. 

A növekvő érdeklődésre reagálva a Siedlcei Római Katolikus Egyházmegye közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy „nem természetfeletti jelenséggel állnak szemben, ezért az egyházmegye nem vizsgálja az ügyet”.

Az egyházmegye szóvivője, Jacek Świątek atya elmondta, hogy részükről nem lesz reakció, mert az egyház komoly kérdésekkel foglalkozik, nem pedig olcsó szenzációkkal.

Egy másik helyi újságnak, a Wspólnota Parczewska című lapnak nyilatkozva Świątek azzal viccelődött, hogy a fán lévő kép inkább hasonlít Conchita Wurstra, mint Máriára vagy Jézusra.

Fához imádkoznak a lengyelek, mert megjelent rajta Jézus, de az egyházmegye szóvivője szerint a jelenés inkább Conchita Wurstra hasonlít
AP Photo/Frank Augstein, file

Az atya amúgy azt jósolta, hogy a jelenés „a következő esővel eltűnik”, ám a lap megjegyzi, hogy a héten lezúduló rengeteg csapadék ellenére a folt a fán maradt. 

Nyitókép: TV Dębowa Kłoda/YouTube

#Életmód#lengyelország#fa#jézus#jelenés#egyházmegye#conchita wurst

Címlapról ajánljuk