Életmód

100 fős partival ünnepli 31. szülinapját Bobi, a világ legöregebb kutyája

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 21:49

Így kell begyűjteni a jutalomfalatokat!

Bobi, a világ legöregebb élő kutyája betöltötte a 31. életévét, és több mint száz ember hivatalos a szülinapi partijára, Portugáliába – írja a People

A családja farmján 1992. május 11-én született Bobi februárban érdemelte ki az áhított címet. Csütörtökön gazdája, Leonel Costa elmondta a Guinnessnek, hogy Bobi egy „nagyon hagyományos” portugál partit fog tartani.

Bobinak, aki csak emberi táplálékot eszik, helyi húsokat és halat rendeltek az ünnepségre. A vendégek közül néhányan egyébként nemzetközi repülővel érkeznek az ünnepségre.

„Rengeteg újságíró és ember érkezett hozzánk a világ minden tájáról, hogy közös képet készítsenek Bobival” – mondta a 38 éves Costa arról, hogyan változott meg Bobi élete, mióta rekorder lett. „Európából, az Egyesült Államokból, sőt még Japánból is jöttek”.

A kutya továbbra is jó egészségnek örvend, annak ellenére, hogy a gazdája aggódik a túlzott hírnév okozta stressz miatt. „Rengeteg kép készült, és sokszor kellett felállnia és leülnie. Nem volt könnyű neki” – mondta Costa.

Bobi egy fajtatiszta Rafeiro do Alentejo, amelynek várható élettartama 12-14 év. 

„Csak ő tudja, hogyan tartja magát ennyi ideje. Nem lehet könnyű, mert az átlagos kutyák élettartama nem ilyen magas, szóval csak ő tudná megmagyarázni ezt a sikert, ha tudna beszélni” – mondta Costa hónapokkal ezelőtt a Guinnessnek. „Nagyon boldogok vagyunk és hálásak az életnek, amiért 30 év után még mindig a mindennapjaink része lehet Bobi”.

Nyitókép: Guinness World Records

#Életmód#bobi#kutya#rekord#guinness#rekorder#legöregebb

Címlapról ajánljuk