Életmód

Lakatlan szigetre keresnek dolgozót havi 900 ezerért, de ha a madárfóbiája van, akkor felejtse el

rtl.hurtl.hu

2023. április 27. 21:45

Ha valaki madarakban otthon van és nem bánja, ha folyamatosan esik az eső és fúj a szél, akkor mindenképpen jelentkezzen, bár ha fél az egerektől, az baj.

Egy brit természetvédelmi csoport keres valakit, aki 13 hónapig a világ egyik legtávolabbi szigetén dolgozna és mindezért 25-27 ezer fontot (kb. 10,5-11,4 millió forint) kínálnak – írja a BBC.

A Gough-sziget nem túl zsúfolt, összesen heten dolgoznak rajta, ezen kívül még van 8 millió madár. Utóbbiak nagyon fontosak, a munka részét képezik. Konkrétan a különböző madárfajokat kell nyomon követni, amelyek a szigeten élnek.

A pályázóknak természettudományos diplomával vagy azzal egyenértékű tapasztalattal kell rendelkezniük, valamint vadon élő madarak/állatok kezelésében és megfigyelésében szerzett terepgyakorlatot kérnek.

Az új munkást azért keresik, mert fel kell váltania Rebekah Goodwillt, akinek szeptemberben letelik az egy éve. A madarak szeretete nagyon fontos, mert az időjárás pocsék.

A hölgy azt mondta a BBC-nek, hogy ő mint igazi brit azt hitte, már hozzászokott az esőhöz, de az amit Gough szigetén tapasztalt, még neki is sok volt. Ráadásul piszkosul fúj a szél folyamatosan.

A sziget az Atlanti óceán déli részén van, az afrikai szárazföldtől mintegy 2400 kilométerre – és mivel nincs repülőtér, Gough szigetére hétnapos hajóútra van szükség Dél-Afrikából.


Az sem túl kecsegtető, hogy egy éven át el kell azt is viselni, hogy nem jön friss élelem, például zöldség, vagy gyümölcs, mert nem kockáztathatják meg, hogy a szigeten elterjedjenek. Minden fagyasztott, vagy konzerv.

A közösség azonban kárpótol mindenért Rebekah szerint. 

Elmeséljük egymásnak a történeteinket, tanulhatunk egymástól, és támogathatjuk egymást, amikor nem lehetsz egy fontos családi eseményen, akár esküvőn vagy egy temetésen


– teszi hozzá Rebekah.

A munka a madarak megfigyelésén túl az egérirtás, amely nagyon fontos, mert az albatroszok csibéit szokták felfalni. Az egér invazív faj a szigeten és hatalmas károkat okoznak.

Nyitókép: Gough-sziget. Fotó: Steven Chown.

#Életmód#Gough sziget#madár#albatrosz#eső#szél#egér

Címlapról ajánljuk