Életmód

Minden reggel retteg kimenni a konyhába a nő, akit terrorizálnak a mókusok

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 17:02

A brit nő életét pokollá tették a mókusok: mindenét szétrágták már, a kártevőirtó pedig tehetetlen.

Michelle Collins azt állítja, hogy minden reggel rettegve lép be a konyhájába a szürke mókusok miatt, amelyek három éve a házában élnek.

A mókusok – a kártevőirtók erőfeszítéseit megkerülve – szétrágták az ajtókat és a szegélyléceket, és megették a kutyái eledelét.

A 39 éves edzőterem-tulajdonos az ayrshire-i Kilwinningből származik, és azt mondta, soha nem gondolta volna, hogy a mókusok ilyesmire képesek.

Már mindent megpróbáltam, de semmi sem használ. Úgy érzem, terrorizálnak. Minden reggel rettegek bemenni a konyhámba

– mondta Collins. Akkor figyelt fel a problémára, amikor elkezdett zajt hallani a falakból, majd fűrészporhalmokat vett észre az ajtóknál és a szegélyléceknél.

Erdő közelében lakom, és a fákról leugranak a kocsibeállómra, majd a tetőmre. A tornácom alá ástak egy lyukat, így a falak belső oldalán jönnek le

– magyarázta. 

A nő a kutyái eledelét a télikertben tartja, amely a konyhából nyílik, a mókusok pedig átrágták az ajtót, hogy hozzáférjenek az ételhez.

Most már elrakom az ételt, amikor lefekszem, de reggel azt láttam, hogy a törülközőt, amivel a rést betömtem, kihúzták és megrágták – mondta. 

Scott McIntyre kártevőirtó, aki Edinburgh, Lothians és Fife területén dolgozik, a BBC-nek elmondta, hogy látta, milyen „rémálomszerű károkat” okozhatnak a mókusok.

A legrosszabb egy nő volt, akinél minden elektromos kábelt megrágtak, így az egész házát újra kellett kábelezni. Az általuk okozott kár 30 000 fontba került. Pusztító, amit egy házzal művelhetnek

– fogalmazott McIntyre, akinek egyébként az a technikája, hogy elijeszti a mókusokat a házakból, mielőtt eltömíti a lyukakat. De elmondta, hogy egy alkalommal három hím mókus támadt rá, amelyeket egy padláson szorított sarokba.

A BBC Scotland több olyan emberrel is beszélt, aki mókusproblémákat tapasztalt otthonában.

A 49 éves Jacqueline Hewitt az edinburgh-i Gracemountból elmondta, hogy már járt egy kártevőirtó a házában, de még mindig hallja a kaparászást a tetőn.

A dél-edinburgh-i Alayne Costello elmondta, hogy mióta egy évvel ezelőtt beköltözött a házába, folyamatos mókusproblémája van.

Azt mondta: a karácsony előtti viharok idején ez azt jelentette, hogy elárasztotta víz az otthonát. „Az összes szigetelés átázott, a folyosó falát és a fürdőszobámat is megrongálták. Egy rémálom volt.”

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#állatbűnözés#mókus#egyesült királyság#konyha#szürkemókus

Címlapról ajánljuk