Életmód

Megtiltották egy ausztrál strand öltözőjében, hogy meztelenül legyenek az emberek

rtl.hurtl.hu

2023. március 31. 10:21

Még a végén meglátják a gyerekek, hogy egy öltözőt arra használnak, hogy levegyék a ruháikat.

Az ausztrál Nada Pantle hajnalonként az óceánban úszik, majd a Terrigal Surf Lifesaving Club öltözőjében zuhanyzik, mielőtt munkába indul. Nemrég azonban figyelmeztető levelet kapott, amelyben tagsága felfüggesztésével fenyegetik, ugyanis megsértette a klub gyermekvédelmi szabályait, amelyek tiltják a meztelenséget az öltözőben – számolt be az ausztrál ABC.

Nada Pantle megdöbbent a levélen, amelyből nem derül ki, hogy mit is követett el pontosan, vagy ki tett panaszt, de szerinte úgy kezelik, mintha valamilyen szexuális cselekményt végzett volna. Pedig, mint mondja, ahhoz, hogy felvegyen egy másik ruhát, ahhoz le kell vetnie a rajta lévőt, épp erre szolgálna egy öltöző.

A klubnak 949 tagja van, több mint harmaduk, 362 tag kiskorú. Julie Redfern, a klub szóvivője azt mondta, hogy az évek alatt számos panaszt kaptak arra vonatkozóan, hogy a gyerekek meztelen felnőttekkel találkoznak a zuhanyzóban.

Csak arra kérjük az úszókat, hogy zuhanyozzanak a fürdőruhájukban, majd egy maguk köré tekert törölköző alatt, vagy a vécéfülkékben öltözzenek át

– mondta. Egy másik klubtag viszont úgy látja, hogy rossz üzenet a nők számára, hogy szégyellniük kell a testüket.

Julie Redfern azt mondta, hogy a klub felújítása rendezni fogja a helyzetet, öltözőfülkéket fognak kialakítani. Nada Pantle-t viszont ez nem hatotta meg, és kilépett a klubból.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Életmód#ausztrália#strand#zuhany#meztelenség

Címlapról ajánljuk