Életmód

Az anyuka megtiltotta a nagyszülőknek, hogy kicseréljék a gyermeke pelenkáját, hogy „védje az újszülött magánéletét”

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 16:32

A fórumon pedig többen úgy reagáltak, hogy ideje lehiggadnia az anyának. 

Egy anyuka megtiltotta a nagyszülőknek, hogy kicseréljék a gyermeke pelenkáját, mert szeretné megvédeni az újszülött „magánéletét” – írja a LadBible.

Az anya a népszerű szülői fórumon, a Mumsnet-en adott hangot aggodalmának, miután anyósa úgy döntött, hogy segít neki az újszülött pelenkázásakor.

Nagyon fontosnak tartom a beleegyezést és a kisbabám magánéletének védelmét, és jobban szeretem, ha csak én és a párom cseréljük [a fiam] pelenkáját

– írta.

„Nyilvánvalóan megértem, ha nem vagyunk elérhetőek, vagy ha valaki más vigyáz a babára, akkor örülök, ha megcsinálja; azonban eddig még nem ez volt a helyzet” – írta. 

Nemrég az anyósom volt nálam, és a kisbabám elkezdett sírni, és ahelyett, hogy csak úgy visszaadta volna, úgy döntött, hogy magára vállalja, hogy átöltözteti

– mondta az anya, aki szerint a kisfiú végig sírt a folyamat alatt, és utána visszakerült az ölébe, ám őt bosszantotta az ügy, mert nem az anyósa dolga lett volna átöltöztetni. 

Sok felhasználó azt írta az anyának, hogy túlreagálja a dolgot, és elmagyarázták neki, hogy a babáknál nincs szükség „beleegyezésre”.

A legtöbb kommentelő megjegyezte, úgy tűnik, nem a babájának, hanem neki vannak olyan problémái, amelyeknek érdemes lenne utána járni. 

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#pelenka#pelenkacsere#újszülött#magánélet

Címlapról ajánljuk