Életmód

Rendszeresen füvezik, és műteni fogják? Ezért kell őszintének lennie az orvosával

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 19:59

A rendszeres kannabiszhasználóknak több érzéstelenítőre lehet szükségük. 

Ha valaha is altatásban műtenek valakit, és az a valaki rendszeresen szív kannabiszt, akkor utóbbiról mindenképpen beszélnie kell az altatóorvosával – figyelmeztetett egy népszerű orvos, Dr. Kunal Sood a TikTokon. 

Erre azért van szükség, mert ha valaki állandó használó, akkor valószínűleg több altatószerre lesz szüksége, hogy elkezdődhessen a műtét, sőt ahhoz is, hogy ne ébredjen fel az operáció közben. 

Feltétlenül tájékoztassa az altatóorvosát, ha kannabiszt fogyaszt 

– magyarázta Sood, a véleményét pedig más szakértők is alátámasztják: a Harvard Health honlapján is arra buzdítják a betegeket, hogy műtét előtt mondják el az orvosuknak, mi a helyzet, még akkor is, ha nagyon ódzkodnak attól, hogy ezt az információ megosszák vele. 

Mivel a marihuánának számos hatása van a szervezetre és az altatógyógyszerekre, elengedhetetlen, hogy mindenki, aki műtét előtti kivizsgáláson vesz részt, felfedje marihuánafogyasztását. 

„Ne aggódjon amiatt, hogy az aneszteziológus elítéli önt. Ez nem a mi dolgunk! A mi dolgunk az, hogy megértsük az ön egészségét és testét, hogy a legbiztonságosabb és legfájdalommentesebb eljárást nyújthassuk önnek” – írják a cikkben. 

„Ahhoz, hogy az altatóorvos tudja, milyen gyógyszereket kell használnia, és milyen mennyiségben, előre tudnia kell, hogy ön milyen gyakran használ marihuánát és mennyit” – teszik hozzá. Figyelmeztetnek:

Ha nem mondja el az altatóorvosnak, hogy mennyi marihuánát szív, akkor előfordulhat, hogy alábecsüli, mennyi altatószerre lesz szüksége ahhoz, hogy ön elaludjon, és úgy is maradjon a beavatkozás alatt.

Nyitókép: Wikimedia Commons

#Életmód##marihuána#drog#kannabisz#altatás#altatóorvos#aneszteziológus#figyelmeztetés

Címlapról ajánljuk