Bulvár

Súlyos börtönbüntetést szabna az ügyészség Herczeg Zoltánra, aki csőd szélére jutott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 21. 10:18

Herczeg Zoltán közösségi oldalain megírta, hogy 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, 3 év közügyektől való eltiltást, valamint 3 millió forint szakértői költség megfizetését indítványozta az ügyészség.

Mint arról két héttel ezelőtt az rtl.hu is beszámolt, a Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte Herczeg Zoltán divattervezőre, aki ellen kábítószer birtoklásának bűntette miatt emeltek vádat. Herczeg Zoltán drogügye miatt eddig fél évet töltött rácsok mögött letartóztatásban, majd négy hónapot házi őrizetben, nyomkövetővel a lábán.


Az ügyészség nem közölte, hogy a vádiratban milyen büntetést indítványoztak, Herczeg azonban április 20-án, a marihuánalegalizáció világnapján, Facebookon és Instagramon is megírta, hogy mi szerepel az aznap kézhez kapott ügyészségi iratokban:

2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, ill. 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám, igaz, a vád szerint már csak »megszerzéssel elkövetett« birtoklásért (tulajdonképpen fogyasztásért), mert időközben kiderült az igazam, amit az elejétől kezdve meggyőződéssel hajtok.

Herczeg Zoltán sokallja a 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést (amiből lejön a 10 hónap vizsgálati fogság). A fennmaradó 1 év 10 hónap kirívóan soknak is tűnik a könnyű kábítószernek minősülő marihuána fogyasztásáért. Ráadásul az ügyben felmerült több, mint 3 millió forintnyi „igazságügyi vegyész szakértői és toxikológus szakértői díj” megfizetését is Herczegre terhelné a vádhatóság.

Mindenki levonhatja a tanulságokat. Én is megtettem. Azonban anyagilag sajnos kissé hanyatt vágott ez az egész történet (meg még amit nem tudtok belőle)

– írta kissé rejtélyesen a divattervező, egyben arra kérve ismerőseit és követőit, hogy könyve és ruhái megvásárlásával segítsék a megélhetését.

Herczeg Zoltán még házi őrizetben adott exkluzív interjút a Fókusznak. Drogfogyasztásról, szélmalomharcról, belső meggyőződésről, szabadságról, bezártságról, könnyekről, átverésről, igazságérzetről, önvizsgálatról és persze arról is beszélt, hogy bűnös vagy sem:


Az ügyészség egyébként vádat emelt az ellen a 61 éves férfi ellen is, aki a marihuánát eladta Herczeg Zoltánnak. A vádirat szerint a férfi 2022 tavaszától kezdve több alkalommal marihuánát adott el barátjának, Herczeg Zoltánnak. A 61 éves férfival szemben pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványozott az ügyészség.

Nyitókép: RTL Sajtóklub

#Bulvár#herczeg zoltán#fővárosi főügyészség#szabadságvesztés#kábítószer#marihuána#letöltendő börtön

Címlapról ajánljuk