Életmód

Videó: Dubai legmagasabb darujáról lógott egy szabadmászó, egy dologgal viszont nem számolt

rtl.hurtl.hu

2023. január 25. 18:31

Volt némi meglepetés a daru rúdjain: be volt kenve zsírral.

Hű, ezt nem csinálom meg még egyszer. Az életemre esküszöm, nem csinálom még egyszer – hajtogatta Adam Lockwood szabadmászó, miután lemászott Dubai legmagasabb darujáról.

Lockwood még tavaly nyáron lógott a daruról, azonban csak most árult el részleteket a ladbible.com-nak. Mint kiderült, több problémával is szembe kellett néznie a mászás során. Első körben a szomszédos ház lépcsőházában a feljutás is necces volt, kétszer is lezavarták a helyi munkások, így végül taktikázva ment fel.

Amikor felért a csúcsra, rájött, hogy csak egy GoPro akkumulátort vitt magával és az is csak 20 százalékon volt, vagyis csak néhány percig tudott filmezni. Miután a darun érezte kapaszkodás közben, hogy minden csúszik, kezdetben azt hitte, hogy egyszerűen csak sivatagi por, csak később döbbent ár, hogy a daru rúdjait zsír borította.

Az, hogy a világ legmagasabb épülete mellett, Dubai legmagasabb darujáról lógtam le, különleges dolog, és úgy érzem, mindenképpen megérte a kockázatot és a jogi következményeket, ha elkapnak

– mondta.

#Életmód#szabamászás#dubai#daru#Adam Lockwood#lógás

Címlapról ajánljuk