Életmód

Rájött a tiktokker: az XXL és a 2XL nem ugyanaz

rtl.hurtl.hu

2023. január 6. 12:30

Vége az idegőrlő ruhapróbálgatásnak, egy TikTok felhasználó megoldotta a méretezés rejtélyeit.

Egy plus-size influenszer TikTok videóban demonstrálta, hogy mire kell figyelniük a nagyobb méretű ruhákat hordó embereknek, amikor a címke alapján választanak ruhát, mert a közhiedelemmel ellentétben az XXL és a 2XL nem ugyanazt a méretet jelölik – írja a Sun.

Makayla Smith ugyanannak a pólónak egy XXL és egy 2XL méretű verzióját vette fel, amik bár első ránézésre nagyon hasonlónak tűnnek, alaposabban megfigyelve látszik, hogy valóban két különböző méretet jelölnek.

Az XXL méretű pólónak szűkebb és rövidebb az ujja, valamint a hasi részénél is feszül. Ezzel szemben a 2XL méretű felső ujja hosszabb és lazább, és a derék része is bővebb, így lezserebb hatást kelt a viselőjén.

@amakaylasmith Did you know that XXL and 2XL are different ? 🤔 I remind people of this often because it can be so confusing! Just like how 1X is not the same as XL! #sizingproblems #plussizefashion #fashionquestions #plussizeexperience ♬ Rich Flex Carter Walsh Remix - CarterWalsh


A videó alatti kommentekben az egyik felhasználó összefoglalta a két méret közötti különbséget: 

Az XXL méret ugyanazt a szabásmintát használja, mint a kisebb méreteknél, csak arányosan mindenhol növeli a szabásminta nagyságát, míg a 2XL méret a plus size szabásmintát követi, ami figyelembe veszi a viselők tényleges méreteit, és ott növeli a ruhák kerületét, ahol valóban szükséges, így olyan ruhadarabokat eredményez, amik valóban illeszkednek a viselőjéhez.

Érdemes tehát odafigyelni a méretezés közötti különbségre, amit persze az sem tesz könnyebbé, hogy különböző gyártók különböző szabásmintákat követnek, és egyes országok méretezési szokásai is eltérőek lehetnek.

Nyitókép: Maria Korneeva / Getty Images

#Életmód#plus size#tiktok#titok#méret#ruhaipar#vásárlás#Videó#különbség

Címlapról ajánljuk