Életmód

A reptér előtt hagyta a kutyáját egy amerikai férfi, miután nem vihette fel a gépre

rtl.hurtl.hu

2023. január 2. 20:47

Bigsen Charles tudja, hogy bűnt követett el, de nem különösebben érdekli, és barátnője is csak annyit kért, hogy szerezzen egy másik kutyát.

Kikötötte az iowai Des Moines repülőtere elé a kutyáját, majd elutazott New Jersey-be egy 24 éves amerikai férfi, miután nem vihette fel az állatot a gépre – írja a Daily Mail. Bigsen Charles ellen vádat emelhetnek tette miatt.

A férfi a lapnak azt mondta, kifizette a kutya után járó viteldíjat, azt gondolta, adnak hordozót, hogy felvihesse a gépre. „Nem tudtam, hogy hozni kell sajátot” – tette hozzá. A gépről nem akart lemaradni, ezért megkérte a sofőrt, aki kivitte a repülőtérre, hogy plusz pénzért vigye el a kutyáját, de az nem tudta ezt megtenni. Ezután a reptéri dolgozókat kérdezgette, hogy ott hagyhatja-e a kutyáját. Miután ez sem hozott eredményt, kikötötte a kutyát az épület elé, és ott hagyta. Azt állította: abban reménykedett, hogy valamelyik barátja érte tud menni, de ez sem történt meg.

„Sírtam, amikor ott hagytam, mert nem akartam elhagyni őt. A lányomnak vettem a kutyát” – mondta Charles hozzátéve, hogy tudta, hogy valaki úgyis el fog menni érte. Végül a repülőtéri dolgozók az állatvédőket hívták segítségül, addig egy takarót adtak a kint fagyoskodó állatnak.


A férfi azt mondta, barátnője foglalta a repülőjegyet, akinek még nem mondta el, mi történt a Stella névre hallgató kutyával. „Minden nap kérdezgeti. Nem tudja, hogy a reptéren hagytam. Ki fog rúgni, ha megtudja” – mondta a férfi, aki valamiért mégis egy világszerte olvasott újságnak beszélt minderről.

Az Iowa-i Állatmentő Szövetség munkatársa azt mondta, hiába próbálja felvenni a kapcsolatot Charles-szal, a férfi nem fogadja a hívásait. A Daily Mailen keresztül üzente meg, hogy büntetőeljárást fog indítani ellene, ha nem válaszol. Charles beismerte: tisztában van vele, hogy törvényt sértett, és ha visszautazik Des Moines-ba, letartóztathatják. Ha beismeri bűnösségét, pénzbírsággal megúszhatja, de ha nem, bíróság elé állítják. Stellát pedig örökbe fogják adni.

Charles azóta azt is elmondta: végül elárulta barátnőjének, hogy mi történt a kutyával. Szerinte a nő dühös volt, de már kibékültek, és csak annyit kért, hogy szerezzen egy másik kutyát.

#Életmód#amerikai egyesült államok#kutya#repülőtér#állatvédelem

Címlapról ajánljuk