Életmód

Több ezer meztelen ember özönlötte el a Bondi Beachet

rtl.hurtl.hu

2022. november 26. 11:56

A fotókkal egy betegségre akarják felhívni a figyelmet. Az egyik résztvevő szerint ha mindenki levetkőzik, az válik normálissá, és újra felöltözni furcsa.

Nudista stranddá változott szombaton reggel az ausztráliai Sydney népszerű tengerpartja, a Bondi Beach, ahol ezrek gyűltek össze napfelkeltekor, hogy ruha nélkül álljanak modellt a meztelen tömegjeleneteket fotózó Spencer Tunicknak. A fotózáshoz a helyi szabályozást is meg kellett változtatni: ennek értelmében délelőtt tíz óráig tartózkodhattak az emberek meztelenül a strandon anélkül, hogy büntetést kelljen kockáztatniuk ezért.

Több ezer fős meztelen fotózással hívták fel a figyelmet a bőrrákra Ausztráliában
Fotó: Lisa Maree Williams/Getty Images

Az összegyűlt 2500 fős tömeg azt a hasonló számú embert képviseltek, akik bőrrákban halnak meg évente Ausztráliában. Spencer Tunick azt mondta, azt reméli a fotózástól, hogy felhívja az ausztrálok figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára.

Több ezer fős meztelen fotózással hívták fel a figyelmet a bőrrákra Ausztráliában
Fotó: Don Arnold/WireImage

A fotós egy létráról, megafonnal instruálta hajnal négy órakor a tömeget, akiknek egyszerre kellett levetni ruháikat, és azokat hátrahagyva belesétálni a tengerbe. Az egyik résztvevő azt mondta: amikor mindenki levetkőzik, az válik normálissá, és újra felöltözni furcsa. A fotózás reggel hét órára véget ért, de voltak, akik maradtak, hogy az óceánban ússzanak, vagy törölközőiken napozzanak, de körtánc is volt a strandon.

Nyitókép: Lisa Maree Williams/Getty Images

#Életmód#ausztrália#bőrrák#meztelen#fotózás#spencer tunick

Címlapról ajánljuk