Életmód

Itt a legendás, Martha Stewart-féle sütőtökös sajttorta receptje

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 9:49

Hamarosan a nyakunkon az ünnepek, ezért ideje elkezdeni összeírni, hogy milyen fogásokkal és desszertekkel készülünk a vendégsereg érkezésére. Ehhez hoztunk most egy isteni sütireceptet.

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

  • 1 csésze finomra darált Graham-keksz
  • 2 evőkanál olvasztott, sótlan vaj
  • 2 evőkanál cukor

 

Hozzávalók a sajtkrémes töltelékhez:

  • 900 gramm szobahőmérsékletű krémsajt
  • másfél csésze + 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 4 darab szobahőmérsékletű, nagy tojás
  • 1 csésze sütőtökpüré
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • negyed teáskanál frissen reszelt szerecsendió

 

Elkészítés:

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy 22 cm-es tortaforma alját sütőpapírral béleljük.
  3. A Graham-kekszet, a vajat és a cukrot egy közepes méretű tálban összekeverjük. A keveréket a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd ujjal lenyomkodjuk.
  4. Az előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.
  5. A sütő hőfokát visszavesszük 160 fokra.
  6. A tortaforma külsejét dupla rétegben alufóliával borítjuk.
  7. Felforralunk egy adag vizet.
  8. A sajtkrémet robotgéppel habosra verjük közepes fokozaton – körülbelül három perc alatt.
  9. Alacsony fokozatra állítjuk a robotgépet, majd egyenletesen hozzáadjuk a cukrot a sajtkrémhez. Ezután hozzáadjuk a sót és a vaníliaaromát is.
  10. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojást a keverékhez.
  11. Amint minden hozzávalót elkevertünk, a sajtkrémes keverék háromnegyedét a kihűlt Graham-kekszes alapra öntjük.
  12. A megmaradt sajtkrémhez hozzáadjuk a sütőtökpürét, a fahéjat és a szerecsendiót, majd összekeverjük.
  13. A sütőtökpürés keveréket a tortaformába öntjük, majd egy fogpiszkáló segítségével örvényszerű mintákat rajzolunk a torta tetejére.
  14. A tortaformát egy nagyobb tepsibe helyezzük, majd a felforralt vízből annyit öntünk a tepsibe, hogy a tortaforma feléig érjen.
  15. 1 és negyed óráig sütjük.
  16. Miután megsült, kivesszük a sütőből, majd eltávolítjuk az alufóliát, és hagyjuk, hogy teljesen kihüljön.
  17. Hűtőbe helyezzük legalább 24 órára, majd mielőtt eltávolítjuk a tortaformát, egy kés segítségével körbevágjuk, hogy elváljon a formától.

A receptet a Just Jared közölte.


Nyitókép: YouTube

#Életmód#sütemény#torta#sajttorta#Martha Stewart

Címlapról ajánljuk