Életmód

Újabb elmeroggyant TikTok-trend: minden, amit tudni akartál az ánusznapoztatásról

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 2. 17:50

Habár sok felhasználó esküszik rá, nem árt óvatosnak lenni.

A TikTokon sok trend indult már útjára, amikről később bebizonyosodott, hogy veszélyesebbek, mint elsőre gondolhattuk volna, így nem árt óvatosnak lenni a közösségi oldalon terjedő okosságok kipróbálásakor.

A legújabb őrület az intim tájék napoztatása, amiről sokan állítják, hogy pozitív hatást gyakorol az egészségre. A #perineumsunning, azaz gátnapoztatás címkével ellátott videókat már több, mint 2,4 millióan nézték meg, és rengeteg rajongót is szerzett a módszer – írja az angol Glamour.

Bizonyára mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mi szükség lehet erre a gyakorlatra, és milyen hatásai lehetnek. Egy TikTok-felhasználó szerint a boldogságának a titka a napi 2 perc fenéknapoztatás, ami megemeli a rezgésszámát (legyen az bármi) és a szerotonin-szintjét (az pedig egy monoamin neurotranszmitter, amit a központi idegrendszer szerotonerg neuronjai és a gyomor-bél rendszer enterokromaffin sejtjei állítanak elő, és a tudományos ismeretek is eléggé hiányosak a működésével kapcsolatban, de a tiktoker biztos tud valamit).


Ez akár egy csoportosan végezhető program is lehet:

 

Egy MetaphysicalMeagan nevű Instagram felhasználó szerint az ánusznapoztatás egy ősi taoista gyakorlat, és „csupán napi 30 másodperc napfény az ánuszodnak annyit ér, mint egy egész napos napozás ruhában”. A felhasználó állítása szerint több pozitív hatást is tapasztalt, többek között több energiája volt, jobban aludt, jobban tudott kapcsolódni a szexuális energiáihoz, és minden vágyát könnyedén bevonzotta.

Meagan be is mutatta, hogyan néz ki ez a gyakorlatban:


Bár elsőnek ez elég kecsegtetően hangzik, a bőrgyógyászok felhívják az emberek figyelmét ennek veszélyeire, és kiemelik, hogy soha semmilyen tanulmány nem támasztotta még alá ezeket a feltételezéseket.

Egy névtelenséget kérő bőrgyógyász elárulta a Glamournak, hogy bár a napsugarakból valóban kaphatunk D-vitamint, a testünknek ezen része nagyon nem a napsugarak fogadására van kitalálva, így jelentősen megnő a bőrrák kockázata. Ezt az álláspontot vallja a TikTok egyik népszerű bőrgyógyásza, Dr. Dustin Portela is, akik szerint az ezekben a videókban elhangzó állításoknak semmilyen alapja nincsen. Elmondta, hogy az emberi test úgy fejlődött ki, hogy egyenesen járjon, és a testünknek ez a része így sosem kap napfényt. Emiatt az intim testrészek napoztatása növeli a leégés és a bőrrák kialakulásának esélyét. 

Távolítottam már el bőrrákot emberekről: az ánuszról, a szeméremajakról és péniszről is. Nem akarsz bőrrákot kapni azon a területen. Ez egy hülye ötlet 

– foglalta össze a szakember.

Nyitókép: Peathegee Inc / Getty Images

Címlapról ajánljuk