Életmód

Abortuszellenes telenovellasztárral fotózkodott Novák Katalin Rómában

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 29. 14:55

Eduardo Verastegui szerint a magyar köztársasági elnök kiváló munkát végez. 

Hétfő reggel a Blikk szúrta ki, hogy Novák Katalin Mexikó egyik leghíresebb színészével, Eduardo Verasteguivel fotózkodott, amikor a pápánal tett látogatást Rómában nemrég. Verastegui többek között a Sonadoras – Szerelmes álmodozók és az Acapulco szépe című szappanoperákban játszott, azt azonban már a 444 tette hozzá, hogy a férfi Mexikó egyik leghíresebb abortuszellenes aktivistája is

A lap azt írja, hogy a nagyon vallásos színész állítása szerint akkor mélyült el az abortusz kérdésében, amikor egy orvosi szerepre készülve ellátogatott egy abortuszklinikára. Számtalan helyen elmesélte, hogy itt találkozott egy párral, akik felismerték a tévéből. A színész azt meséli, hogy a beszélgetés során lényegében lebeszélte a párt az abortuszról, akik természetesen róla nevezték el a babájukat.

Azóta Verastegui egy civil szervezetet is létrehozott, és amikor csak teheti, hangoztatja nézeteit, miszerint az abortusz bűn. Tette ezt akkor is például, amikor tavaly szeptemberben a mexikói legfelsőbb bíróság dekriminalizálta az abortuszt. Akkor a színész hosszú tweetben dühöngött a döntésen, és mint írta, szerinte azért zuhogott a döntés utáni napon az ország nagy részén az eső, mert Mexikó sírt a halálra ítélt magzatok ezrei miatt. De számos másik országot is kritizált az abortuszt legalizáló vagy támogató vagy nem betiltó intézkedések miatt – teszi hozzá a 444.

Az nem derült ki, hogy a telenovellasztár és Novák Katalin miről beszélgetett, de Verastegui azt írta a kép mellé, hogy örömére szolgált, hogy Rómában üdvözölhette Novákot, és hogy a Movimento Viva Mexico jótékonysági szervezet jóvoltából beszélhetett vele az országaikat kölcsönösen érintő kérdésekről, köztük a szexuális kizsákmányolás céljából folytatott gyermekkereskedelemről. „Gratulálok Katalinnak a kiváló munkához, amit a magyarországi családok érdekében végez” – írta. 

Nyitókép: Victor Chavez/Getty Images

#Életmód#novák katalin#róma#eduardo verastegui#abortuszellenes#abortusz#mexikó

Címlapról ajánljuk