Életmód

Pizzaháborút robbantott ki egy olasz milliárdos, aki szerint túl olcsón adják Nápolyban az ételt

rtl.hurtl.hu

2022. június 22. 20:42

A hagyományos nápolyi pizzára azt mondta, hogy „tésztatégla paradicsompocsolyával”.

Pizzaháború tört ki Olaszországban, miután a milliárdos Flavio Briatore éles kirohanást intézett a nápolyi pizzasütők ellen.

Briatorénak, aki saját étteremláncában 65 eurót is elkér egy pizzáért, az nem tetszik, hogy Nápolyban már négy euróért is meg lehet kapni a hagyományos módon, egyszerű alapanyagokból elkészített ételt.

Pizzát négy euróért? Mit raknak ezek az emberek a pizzába?

– kérdezte az Instagramon a milliárdos, aki szerint az olcsó nápolyi margherita nem más, mint „tésztatégla paradicsompocsolyával”.

A nápolyi pizzakészítők szövetségének elnöke, Sergio Miccu szerint Briatore nincs tisztában azzal, hogy az igazi nápolyi pizza egy szerény étel, ami egész generációkat táplált, háborúk és a kolerajárvány idején is.

Az egyik leghíresebb séf, Gino Sorbillo a milliárdos megjegyzéseire reagálva ingyen kínálta a pizzát Nápoly belvárosában lévő étterme előtt, hogy mindenki megkóstolhassa. Azt is felajánlotta, hogy Briatore éttermébe egy estére nápolyi séfeket küld, hogy a gourmet pizzához szokott vendégek egy igazi nápolyi pizzát is megkóstolhassanak.

Nyitókép: Giuseppe Greco / Moment / Getty Images

#Életmód#olaszország#nápoly#pizza

Címlapról ajánljuk