Életmód

Az Utódlás és a Babe sztárja egy Starbucks pultjához ragasztotta magát

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 16:56

James Cromwell azért tiltakozott, mert a növényi tejért felárat kér a kávézólánc.

Az Utódlás című sorozatból ismert 82 éves színész, James Cromwell egy New York-i Starbucks kávézó pultjához ragasztotta a kezét kedden, az ellen tiltakozva, hogy a kávézólánc több pénzt kér a vásárlóktól, ha tehéntej helyett növényi tejet akarnak fogyasztani.

A Babe-filmekből is ismert színész akcióját az állatokkal való etikus bánásmódért küzdő szervezet, a PETA közvetítette. James Cromwell azt mondta, a pénzéhségen kívül nincs más oka annak, hogy a vegán tejalternatívákért több pénzt kér a Starbucks.

Mikor hagynak fel a hatalmas profit besöprésével, miközben a vevők, az állatok és a környezet is szenved?

– mondta az NBC tudósítása szerint. Elítélte, hogy a szopós borjúkat elválasztják az anyjuktól, és elveszik az újszülöttjüknek járó tejet. Szerinte a tehenek sem szenvednek ettől kevésbé, mint egy ember szenvedne.

 

James Cromwell régóta támogatja a PETA-t, amelynek tiszteletbeli igazgatója. A CNN idézi a szervezet közleményét, amelyben a színész azt kérte, hogy ne büntessék a környezettudatos vásárlókat. Szerinte a klímakatasztrófa élet-halál kérdés, amihez mindenkinek köze van, a Starbucksnak pedig a „vegán felárak” eltörlésével kell kivenni ebből a részét.

Az akció nagyjából fél óráig tartott, míg a rendőrök kiérkeztek. Cromwell késsel szedte le kezéről a ragasztót. A PETA szerint senkit nem tartóztattak le.

Az Utódlásban Cromwell által játszott karakter, Ewan Roy, a médiamágnás Logan Roy elidegenedett testvére ugyancsak radikális környezetvédő, igaz, ez a fikcióban egészen másként nyilvánul meg, mint Cromwell esetében.

A Starbucks Amerikában nagyjából 250 forinttal kér többet azoktól, akik szójatejjel, kókusztejjel, mandulatejjel vagy zabtejjel fogyasztanák a kávéjukat, de az Egyesült Királyságban már eltörölték a felárat.

 

#Életmód#james cromwell#starbucks#állatvédelem#növényi tej#veganizmus#peta

Címlapról ajánljuk