Életmód

Botox, szemhéjfelvarrás, töltés – mit lát a plasztikai sebész Putyin arcán?

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2022. április 11. 15:17

Vlagyimir Putyin 69 éves, megjelenése azonban mást sugall. Magyarország egyik legismertebb szakembere mondja el, hogy mit jelent a „Putyin-effektus.” Vajon valóban a „túltöltés” áll az orosz elnök egyre kerekebbé váló arca mögött? 

Bár az utóbbi időben ritkán, akkor is hosszú asztalok mögött, távolabbról láthatjuk Vlagyimir Putyint, az orosz elnök arca nem egy tipikus, 69 évest idéz.

„Ha végeztek rajta beavatkozásokat, akkor Berlusconi plasztikai sebészéhez jár” – mondta el kérdésünkre Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész, aki harag és düh kifejeződését látja az orosz vezető arcán. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a Krím annektálásának évfordulója alkalmából rendezett koncerten 2022. március 18-án Moszkvában. – Fotó: Getty Images


Szerinte nagyon nehéz megmondani, hogy mi változott Putyin arcán, hiszen keveset látjuk és az arcjátéka is minimális. „Annyit azért el tudok mondani, hogy ha hozzám egy férfi szemhéj-plasztikára jön, mindig figyelmeztetem, hogy »egy dologra vigyázzunk, nehogy a Putyin-effektust megkapjuk.« Az ugyanis kérdéses, hogy volt-e szemhéjplasztikája, az azonban biztos, hogy Putyin arcáról egy nagyon érzéketlen tekintet vetül ránk. Érthető, hogy egy diktatórikus eszközöket használó vezető arcának keménynek, szigorúnak kell lennie és mint vezetőnek, jól is áll neki ez a tekintet, azonban mint férfinak, nem.” Krasznai Zsolt úgy látja: ha valaki egy kedves, férfias arcot szeretne fenntartani, akkor a Putyin-féle szemhéjplasztika túl sok, ugyanis „minél több látszik egy férfi szeméből, annál jobban elveszíti a férfiasságát, annál inkább érzéketlenné válik a tekintete.”

Azt szokták mondani, hogy egy férfinál az a jó szemhéj, ami pont a szempillasorig tart, mert akkor megmarad a férfias, macsós tekintet. Jó példa erre Brad Pitt vagy Tom Cruise, Leonardo DiCapriónak pedig már talán egy kicsit túlzottan is megereszkedett a szemhéja. Liam Neeson szintén megműttette magát, egy kicsit ő is vesztett a férfias megjelenéséből.

A külföldi sajtóban már évekkel ezelőtt arról cikkeztek, hogy az orosz elnök plasztikafüggő lehet, egyes szakemberek szerint „túltöltötték az arcát” illetve a járomcsontjánál implantátumot helyeztek el, valamint évek óta botoxoltathat.


Krasznai Zsolt kiemelte: még egy plasztikai sebész sem tudja száz százalékos biztonsággal megállapítani valakiről pusztán képek alapján, hogy milyen beavatkozásokat végeztek rajta, így ezekkel a hírekkel jobb óvatosan bánni. Arra a felvetésre, hogy Putyin egyre kerekebbé váló arca mögött az újságcikkeben is megpendített „túltöltés” állhat-e, a szakorvos elmondta: nehezíti a tisztánlátást, hogy az orosz embertípusra jellemző a kerekebb arc. „Biztosat nem lehet és nem is szeretnék mondani, csupán a benyomásaim alapján ez kevésbé töltés eredménye, inkább az állhat a háttérben, hogy vannak, akik fogynak, mások gyarapodnak a korral, ő az utóbbi kategóriába tartozhat. Tény, hogy kicsit kortalannak, ránctalannak néz ki ahhoz képest, hogy 70 éves lesz. Biztos, hogy valamilyen eszközt használ, hiszen minden lehetősége megvan rá, és szerintem a hiúsága is megvan hozzá” – fogalmazott a plasztikai sebész.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022. március 11-én Moszkvában. – Fotó: Kreml / Anadolu Agency / Getty Images


A szakember arra is kiért, hogy nehéz példát hozni az igényesen plasztikázott politikusokra, a jó plasztika ugyanis nem látszik. Biztosat ebben az esetben sem lehet mondani, azonban az összkép alapján Hillary Clinton egykori amerikai külügyminisztert, demokrata politikust, illetve Emmanuel Macron francia elnököt említi. A kevésbé sikeres beavatkozások apropóján Silvio Berlusconi korábbi olasz miniszterelnököt hozza példaként, aki nem is titkolta, hogy igénybe veszi a plasztikai sebészet vívmányait.

Általánosságban elmondta: a férfiak egyre nyitottabbak a plasztikai beavatkozásokra, egyre többen fekszenek szike alá. „Először kisebb beavatkozásokkal, kezelésekkel próbálkoznak. Sokan jönnek szemhéjplasztikára, ezt mindig másképpen csináljuk, mint egy nő esetében. Az arcplasztika nehezebb, mert csak kevés férfinak van hosszú haja, ami eltakarná a hegeket, ezt kevésbé szoktam javasolni. A leggyakoribb beavatkozás a hajbeültetés, de jellemzőek a zsírleszívások, az orrplasztikák, fiatalabbaknál pedig már a szájtöltés is.”

Korábban beszámoltunk róla, hogy Allan Pease világhírű testbeszéd-szakértő maga tanította az orosz elnököt a testtartás és a gesztusok tudatos használatára. Úgy látja: az utóbbi időben jelentősen megváltozott a viselkedése, a korábban tudatosan használt, nyugalmat és határozottságot sugárzó testtartás már a múlté, ahogyan megjelenésében is olyan változások álltak be, amelyeket komoly betegség indokolhat. 

Nem látott még olyan nyilvános beszédet Vlagyimir Putyintól, ahol ne mozgatta volna a lábát – erről beszélt nemrég a Reggeliben Sziklay Bence profilozó, aki szerint ez egyértelműen a stressz levezetését szolgálja. Hogy hogyan látja az orosz elnököt, itt megtudhatja:


Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a Krím annektálásának évfordulója alkalmából rendezett koncerten 2022. március 18-án Moszkvában. – Fotó: Getty Images

#Életmód#vlagyimir putyin#plasztikai sebészet#krasznai zsolt#ma

Címlapról ajánljuk