Életmód

Felmérés: a magyarok kevesebb mint felét foglalkoztatja a Valentin-nap

rtl.hurtl.hu

2022. február 14. 9:35

Aki ünnepel, az jellemzően romantikus vacsorát tervez kedvesével.

A magyarok 44 százalékának áll szándékban megünnepelni a szerelmesek napját – derül ki az Ipsos Bálint-napi közvélemény-kutatásából, amit a Telex szúrt ki.

A nemzetközi felmérésben az áll: a 28 vizsgált országban a párkapcsolatban élő felnőttek – legyenek házasok, élettársi kapcsolatban élők, jegyesek vagy olyanok, akik egyszerűen járnak egymással – több mint fele fordít hangsúlyt idén a Valentin-napra.

A legtöbben – 41 százalék – otthoni romantikus vacsorát terveznek, 35 százalék pedig inkább egy romantikus estét tölt el a városban (például étterembe, moziba, színházba megy). A leggyakoribb ajándékok: a megkérdezettek 34 százaléka édességgel kedveskedik, virággal 28 százalék, parfümöt pedig a válaszadók 20 százaléka vásárol párjának.

A megkérdezettek harmada (33 százalék) fog ma este szeretkezni.

Az angolszász országokból eredő ünnepet egyébként az Egyesült Államok után (ahol a párkapcsolatban élők 75 százaléka ünnepel február 14-én), Dél-Afrikában tartják meg a legtöbben (74 százalék), de fontos a szerelmesek napja még a peruiaknak (69 százalék), a chileieknek és az indiaiaknak (67 százalék). A megkérdezettek több mint fele ünnepel ma többek között Törökországban, Mexikóban, Lengyelországban és Kínában is.

A skála másik végén van Németország, Dél-Korea és Hollandia is, ahol a párkapcsolatban élő felnőttek harmadának bír jelentőséggel február 14-e.

Nyitókép: Andrew Chin / Contributor / getty images

#Életmód#valentin-nap#felmérés

Címlapról ajánljuk