CinemaKlub

Elvette Winona Ryder szüzességét, és egy hordó whiskybe temetné hamvait – 10 izgalmas érdekesség Johnny Deppről

rtl.hurtl.hu

2022. július 30. 9:22

Bár az ezerarcú színészt az utóbbi időben többnyire a bíróságon láthatták rajongói, karrierje során rengetegszer bebizonyította, hogy ott van a helye Hollywood csillagai között. Oscar-díj éppen nem díszeleg a polcain, azonban bizarr gyűjteményei kitöltik az el nem nyert trófeák helyét. A Karib-tenger kalózai sztárját érdekes kapcsolat fűzi Nicholas Cage-hez és Leonardo DiCaprióhoz is, ő hódította meg először a Stranger Things főszereplőnőjét, és az a legnagyobb vágya, hogy maradványait megigyák a szerettei.

1. Johnny Depp szinte teljesen vak a bal szemére

A színész nagyon ritkán látható szemüveg nélkül, azonban nem a divat miatt hordja a kiegészítőt. Depp alig lát a bal szemével, a jobb szemére pedig rövidlátó. Nincs megoldás, Depp szerint ugyanis műtéttel sem hozható helyre a látása.

A dolgok nagyon homályosak szemüveg nélkül.

– mesélte, amikor a látásáról kérdezték.

Depp gyermekkora óta küzd ezzel problémával, amiért néhai édesanyja, Betty Sue Palmer állandóan csúfolta.

2. Édesanyja bántalmazta őt gyerekkorában

Depp és testvére elmesélték, hogy édesanyjuk verte őket, és képes volt bármit a fejükhöz vágni: hamutartót, telefont, sőt akár még magassarkú cipőket is.

A verbális és lelki bántalmazás szinte rosszabb volt, mint a verés. A verések csak fizikai fájdalmat okoztak, azt megtanulod kezelni. A pszichológiai és érzelmi bántalmazás viszont összetör.

Idővel azonban valami változni kezdett, a színész testvére szerint Betty megenyhült, és ezáltal közelebb kerültek egymáshoz Johnnyval.

Betty Sue Palmer 2016 májusában, 81 évesen hunyt el.

Elvette Winona Ryder szüzességét, Barbie babákat gyűjt és egy hordó whisky-be temetné hamvait – 10 izgalmas érdekesség Johnny Deppről
Fotó:  Bob Riha Jr / Contributor / Getty Images

3. Abbahagyta az iskolát zenei karrierje miatt

15 éves korában otthagyta az iskolát, és számos garázsbandát vezetett, köztük a „The Kids” elnevezésű formációt. Később meggondolta magát, szeretett volna újra beiratkozni a suliba, azonban az igazgató nem volt hajlandó visszafogadni. Az igazgató azt tanácsolta Deppnek, hogy folytassa zenélést. A színész később gitározott az Oasisben, Marilyn Manson mellett és az Aerosmith-ben is.

4. Nicholas Cage indította el a színészi pályán

Johnny Depp húszas éveiben ismerkedett meg első feleségével, Lori Anne Allisonnal. A nő bemutatta Deppet egyik barátjának, Nicholas Cage-nek, aki meggyőzte Deppet, hogy próbálja ki a színészkedést. Johnny 1984-ben debütált A Rémálom az Elm utcában című alacsony költségvetésű horrorfilmben, ahol egy tinédzsert alakított, aki Freddie Kruger áldozatává válik.  

2007-ben Nicholas Cage-nek súlyos pénzügyi gondjai akadtak, Depp pedig felajánlotta, hogy kifizeti Nick adósságát hálája jeléül, amiért beindította a karrierjét.

Elvette Winona Ryder szüzességét, Barbie babákat gyűjt és egy hordó whisky-be temetné hamvait – 10 izgalmas érdekesség Johnny Deppről
Fotó: Barry King / Contributor / Getty Images

5. Johnny Depp vette el Winona Ryder szüzességét

A Stranger Things sztárja és Depp 1989-ben ismerkedtek meg egymással, Johnny pedig első látásra beleszeretett a mindössze 18 éves Winonába. A nyolc év korkülönbség sem szabhatott határt érzéseiknek, és hamarosan a 90-es évek álompárjaként emlegették őket. Mindössze öt hónap után eljegyezték egymást:

Amikor találkoztam Johnnyval, szűz voltam. Végül ő változtatott ezen. Mindenben ő volt nekem az első. Vele volt az első igazi csókom, ő volt az első igazi pasim, az első vőlegényem. Az első férfi volt, akivel valaha szexeltem. Mindig lesz helye a szívemben.

Eközben leforgatták közös filmjüket, az Ollókezű Edwardot, ami 1990-ben jelent meg a mozikban. Annyira nagy volt a szerelem köztük, hogy Depp a karjára tetováltatta a Winona Forever – Winona örökké – kifejezést. Később egy tetoválóművésszel átírattatta a Winonát Winóra, ugyanis 1993-ban felbontották eljegyzésüket. A színész így fogalmazott a szakításról:

Nagyon nehéz megőrizni a magánéleted ebben a városban. Az volt a legnagyobb hibám a kapcsolatunkban, hogy túl őszinte voltam a nyilvánosság előtt. Azt hittem, ha őszinték vagyunk, akkor az megöli azt a szörnyet, amit kíváncsiságnak hívunk. Helyette csak kielégítettük az éhségét, és az emberek jogosultnak érezték magukat arra, hogy ők is részeseivé váljanak a szerelmünknek.

Elvette Winona Ryder szüzességét, Barbie babákat gyűjt és egy hordó whisky-be temetné hamvait – 10 izgalmas érdekesség Johnny Deppről
Fotó: Barry King / Contributor / Getty Images

6. „Terrorizálta” Leonardo DiCapriót közös filmjük forgatásán

Johnny Depp bevallotta, hogy nagyon gonosz volt Leonardo DiCaprióval az 1993-as Gilbert Grape című film felvélei alatt.

Valamiért nehéz időszak volt számomra az a film. Nem tudom, miért. Megkínoztam Leót. Tényleg

–- mondta, majd hozzátette, tiszteli színész kollégáját.

Nagyon keményen dolgozott azon a filmen, és sok időt töltött kutatással. Mindig felkészülten érkezett, nagyon tisztelem ezért.

Depp rossz lelkiállapotát állítólag nagyban befolyásolta, hogy akkoriban bontották fel eljegyzésüket Winona Ryderrel.

Elvette Winona Ryder szüzességét, Barbie babákat gyűjt és egy hordó whisky-be temetné hamvait – 10 izgalmas érdekesség Johnny Deppről
Fotó:  Ron Galella, Ltd. / Contributor / Getty Images

7. Jim Carrey és Hugh Jackman is esélyes volt Jack Sparrow szerepére

A franchise eredeti forgatókönyvírójának egészen más elképzelése volt, amikor megálmodta Jack karakterét. Az író, Stuart Beattie bevallotta, hogy Hugh Jackmant képzelte maga elé, amikor megírta a karaktert, ráadásul Jacket is róla nevezte el. Ennek ellenére a Disney abban az időben nem tartotta Jackmant elég nagy sztárnak a szerephez.

A stúdió szerette azt az ötletet is, hogy Jim Carrey játssza Jack Sparrow-t. A film azonban ugyanabban az évben készült, mint A minden6ó, Carrey pedig inkább azt a projektet választotta.

8. Többször is letartóztatták

1999-ben a színészt letartóztatták, mert állítólag deszkával fenyegette meg a paparazzikat, akik képeket készítettek róla. Az incidens egy londoni étterem előtt történt, ahonnan rendőrök vitték el Deppet. A színész négy órát töltött őrizetben, majd elengedték.

Johnny Depp olyan személy, aki védi a magánéletét. Arra kérte a fotósokat, hogy tartózkodjanak a fotózástól. Sajnos nem tettek eleget a kérésnek, és szándékosan provokálták.

– mondta Depp szóvivője.

Egy másik eset 1994-ben történt New Yorkban. Johnny Depp és akkori barátnője, Kate Moss durva veszekedésbe keveredtek egy hotelben, ahol Moss azzal vádolta Deppet, hogy a férfi megcsalta őt. Rendőrséget hívtak, akik Deppet ittasan, Mosst pedig kócosan találták lepusztult lakosztályuk közepén. Deppet letartóztatták, és bár a vádakat ejtették, arra kötelezték, hogy fizessen közel tízezer dollár kártérítést a szállodának. Depp azt állította, hogy a kárt a szekrényből előbukkanó tatu okozta. A tatu soha nem került elő.

2018-ban egy stábtag, Gregg ‚Rocky’ Brooks indított pert azt állítva, hogy Depp megtámadta őt a Hazugságok városa című film forgatásán. Brooks szerint Depp dühös lett, amikor arról tájékoztatta, hogy az engedélyek miatt nem forgathatnak tovább aznap, emiatt a színész állítólag nagyon kiborult:

Ki a fasz vagy? Nincs jogod megmondani, mit tegyek! Leszarom, hogy ki vagy, nem mondhatod meg, mit csináljak!

Azt állította, hogy Depp kétszer is erősen megütötte, mire a színész biztonsági őrei elrántották. Ezzel szemben Depp azt mondta, hogy valójában Brooks akadt ki egy nőre a forgatáson, ezért közbelépett. Később sikerült tisztázniuk a helyzetet.

9. Igazi gyűjtögető

Több hírességről is köztudott, hogy szeret furcsaságokat gyűjteni, de Johnny Depp szinte bizarr szintre emelte ezt a hobbit: a denevér és- rovargyűjteménye mellett galambcsontvázakból is összeállított már egy látványos kollekciót. Ezeken túl babákat, filmes ereklyéket és Jack Kerouac egykori tárgyait is megtalálhatjuk a polcain – azt pletykálják, hogy több mint 15 000 dollárt fizetett a szerző kopott esőkabátjáért.

Depp Jimmy Kimmel műsorában vallotta be, hogy miért van annyi babája az otthonában. Kislánya, Lily-Rose miatt vásárolta fel a rengeteg játékot, azonban megpróbálta a legtöbbet kihozni a közös pillanataikból: Depp ugyanis karakterhangokat tesztelt, miközben a lányával játszott. Miután Lily-Rose kinőtte a figurákat, a színész megtartotta őket, és a mai napig ezekkel gyakorol.

10. Halála után egy hordó whiskybe öntené hamvait

Bizarrnak tűnhet, de igaz: a színész azt tervezi, hogy elhamvasztott maradványait whiskys hordóba önti, és a temetésén minden résztvevőt megkér, igyon belőle egy kortyot.  

Ezt az ötletet néhai barátja, Hunter S. Thompson amerikai író ihlette, aki azt kérte, hogy a hamvait egy torony tetején lévő ágyúból lőjék ki. Thompson halála után Depp kétmillió dollárt költött arra, hogy tornyot és ágyút építsen Thompson coloradói farmján.

Hunter különleges útról álmodott. Ezért építettem egy hatalmas ágyút a halála után, és az égbe lőttem a hamvait.

 

Johnny Depp július 30-án Grindelwaldként varázsol el mindenkit a tévéképernyők előtt: a Legendás állatok és megfigyelésük első része 20:10-kor kezdődik a Coolon!

Nyitókép:  Drew Angerer / Staff / Getty Images

Forrás: dnaindia.com, factvrse.com, cheatsheet.com, people.com, insider.com, ndustantimes.com, thethings.com, thetalko.com

#CinemaKlub#johnny depp#top10#összeállítás#winona ryder#nicolas cage#leonardo dicaprio#temetés#gyűjtemény#bizarr#rendőrség#letartóztatás#jack sparrow#zenész

Címlapról ajánljuk