CinemaKlub

„A rögbiző tízéveseknek a balettozó Tom Holland egyáltalán nem volt menő” – 10 érdekesség a Pókembert alakító Tom Hollandről

rtl.hurtl.hu

2022. május 21. 9:19

Rögbi helyett balettórák, színészet mellett asztalos végzettség és egy titkos tetoválás, amiről még a családja sem tudott. Összegyűjtöttük a legérdekesebb tényeket a Marvel-moziuniverzum egyik legfiatalabb szuperhősét megformáló színészéről.

1. Tom mindössze 12 éves volt, amikor 2008-ban csatlakozott a Billy Elliott: A Musical szereplőgárdájához. A színdarab – ami a 2000-es film alapján készült – egy fiatal srác történetét mutatja be, aki kihagyja a bokszedzéseket, hogy részt vehessen a lányoknak szóló balettórákon. Mielőtt megkapta volna a szerepet, Holland jó pár éve járt balettre. Az egyik koreográfus javaslatára vett részt a színdarab meghallgatásán, ahol elnyerte a főszerepet.


Míg a balett szó szerint megváltoztatta Tom életét – jelentős hatást gyakorolva a pályafutására –, a kortársai rendre kicsúfolták őt, amiért fiúként ilyen lányos sportot űz. Iskolásként ebédidőben járt táncórákra, az osztálytársai pedig néha meglesték őt balettozás közben, majd gúnyt űztek belőle.

A rögbiző tízéveseknek a balettozó Tom Holland egyáltalán nem volt menő

– mesélte a színész.

Tom azonban egyáltalán nem bánja a történteket: szerinte a zaklatások feldolgozása formálta a személyiségét, a balett pedig a későbbiekben is segítette őt Pókember karakterének megformálásában.

Pókember ruhája teljesen eltakarja az arcomat, de a mozdulatok segítenek abban, hogy kifejezzem az érzéseket.

Zendaya és Tom Holland a Pókember: Idegenben című filmben

2. Billy Elliot szerepe nem csupán a színész karrierjére, de a magánéletére is nagy hatással volt. A fiatal Tom első csókja a musical közben csattant el a színfalak mögött. A fiú egyik színésztársát szemelte ki magának, akibe fülig szerelmes lett. Barátja unszolására végül összeszedte minden bátorságát, és megcsókolta a lányt.

Összesen három másodpercig tartott, de varázslatos volt

– mesélte a színész, aki azt is bevallotta, hogy később, a Harry Potter és a Tűz Serlege idején Emma Watsonba volt belezúgva.

3. Tom hétéves volt, amikor diszlexiával diagnosztizálták. Egy interjúban elmesélte, hogyan küzdi le olvasási zavarát egy-egy szerepre való készüléskor:

A legfontosabb, hogy szánj rá időt. Minél inkább felkészül az ember a feladatára, annál biztosabb lesz benne, hogy képes rá, és hogy el fog érni vele valamit.

A színészt azért is sokan piszkálták, amiért diszlexiás, és gyakran még manapság is beszólnak neki a kommentelők. Tom azonban megtanulta kezelni ezeket a helyzeteket, és Jimmy Kimmel műsorában még viccelődött is vele, amikor Jake Gyllenhaal nevét próbálta kibetűzni.


4. 2017-ben bevallotta, hogy megvalósította régóta dédelgetett álmát, és New Yorkban magára tetováltatta Pókember szimbólumát. A színész a talpára varratta a pókhálót, ráadásul nem is egyszer. Három alkalommal feküdt tű alá, erről a testrészről ugyanis könnyen lekopik a tinta.

Mindig is akartam egy Pókember szimbólumot a lábamra, de sosem gondoltam, hogy végül tényleg meg fogom csináltatni. Aztán jött a lehetőség és éltem vele

– mesélte a színész, aki még a családjának sem mondta el, hogy mit tett. Az apukája például a Twitterről értesült fia tetoválásáról.


5. Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy Tom Holland a kiváló amerikai akcentusa ellenére valójában brit származású. A színész az elmúlt fél évtizedben csupa tengerentúli karaktert alakított, így az amerikai akcentus egyfajta biztonságot jelent már számára, amivel könnyedén át tud szellemülni az adott szerepre.

Számomra az akcentus egy bónusz, mert amint így beszélek, már nem önmagam vagyok

– mesélte a színész, akinek nem volt magától értetődő mindez. Az, hogy most itt tart, rengeteg gyakorlást igényelt a részéről. Tom néha a legváratlanabb helyen és helyzetekben kezdi el gyakorolni az amerikai beszédet.

Mindennap a zuhany alatt szoktam gyakorolni.

6. Bármilyen furcsa, még a világsztároknak is vannak példaképeik. Tom Holland számára Dwayne Johnson az, akire a leginkább felnéz.

Az egész lénye azt sugározza: legyél te a legkeményebben dolgozó ember a szobában. Ez egy olyan tanács, amit igyekszem mindig észben tartani.

Dwayne „The Rock” Johnson - Fotó: Amy Sussman / Getty Images

A rajongás híre The Rockhoz is eljutott, aki szeretné, ha egyszer együtt forgathatna Hollanddal:

Az ismertség ezen szintjét nem könnyű kezelni, de ő nagyon brilliánsan és elegánsan csinálja. Várom, hogy egy nap együtt dolgozhassunk

– mondta Dwayne.

7. 2014-ben mélypontra került színészi pályaja, ezért az sem volt biztos, hogy ezen az úton halad tovább. A tenger szívében című film után – amitől az áttörő sikert várta – meghallgatásról meghallgatásra járt, azonban semmi sem történt.

Végül az édesanyja vette kezébe az irányítást, és beiratta őt egy asztalos képzésre Angliában, hogy legyen egy B terve, ha végleg felhagy a színészettel. A családban egyébként többen asztalosként dolgoztak, így nem állt annyira távol Tomtól ez a szakma.

Az iskola közben azonban továbbra is járt meghallgatásokra, így jutott el az Amerika kapitány: Polgárháború castingjára, a többi pedig már történelem.

8. Mark Wahlbergtől meglepő tanácsot kapott, amit az eddigi legrosszabb tippként tart számon:

Tulajdonképpen, azt mondta, hogy legyek őrült

– árulta el.

Mark Wahlberg és Tom Holland - Fotó: Astrid Stawiarz / Getty Images

A két színész a The Graham Norton Show-ban találkozott, ahol Wahlberg azt mondta a nála jóval fiatalabb Tomnak, hogy szerezzen egy jakuzzit és lazuljon.

Találkoztam az összes testvéreddel. Hozd el a fiúkat Kaliforniába, szerezz engedélyt orvosi marihuánára és szórakozzatok egy kicsit! A kedvemért szórakozzatok! Egy fiatal, jóképű srác vagy

– mondta Mark a Pókembert alakító srácnak.  

9. A Pókember: Idegenben forgatásáról ellopott egy kék hátteret, amit aztán a pókerasztalára terített. A különös borítást a GQ újságírója szúrta ki, amikor a színész otthonában járt. Egy korábbi interjúból kiderült, hogy fiatalabb testvére, Paddy Holland egy sokkal menőbb forgatási kelléket szerzett magának: személyesen Robert Downey Jr.-tól kapta meg az eredeti Vasember maszkot az első filmből.


10. Hosszútávú terveket szövöget, amiben a színészeten kívül egyéb távlati célok is szerepelnek:

A 20 éves tervem, hogy filmrendező legyek

– árulta el az Interview magazinnak. „A 15 éves tervem, hogy Oscar-díjat nyerjek. Az 5 éves tervem pedig, hogy csak egyszerűen jól érezzem magam. Épp az életem legjobb időszakát élem” – folytatta.

Holland továbbá azt is bevallotta, hogy idővel szeretne továbblépni a szuperhős karakteren, és más szerepekben is kipróbálná magát színészként.

Szívesen megnézné kedvenc színésze egyik filmjét? Május 21-én, szombaton kerül képernyőre a Pókember: Idegenben a Film+ műsorán!

Forrás: insider.com, thelist.com

Nyitókép: Europa Press News / Getty Images

#CinemaKlub#tom holland#pókember#idegenben#spiderman#10 érdekesség

Címlapról ajánljuk